366 dagen durende voorstelling ‘De Waarnemer van Dordrecht’ gestart

02 mei 2019
366 dagen durende voorstelling ‘De Waarnemer van Dordrecht’ gestart

DORDRECHT - Woensdagochtend 1 mei vroeg, om 6:11 precies, betrad de eerste Waarnemer van Dordrecht het zogenaamde Venster op de Stad, op het dak van het Energiehuis in Dordrecht.

De eerste Waarnemer van Dordrecht
De Dordtse Sieglien Venloo, keek als eerste Waarnemer een uur lang uit over het centrum, de Grote Kerk, naar vroege vogels op het Energiehuisplein, en via Villa Augustus naar het daar achterliggende gebied aan de Wantij. ‘Ik vond het heel mooi om over de stad te kijken, spannend om naar boven te gaan en een eer om als eerste Waarnemer waar te nemen. Heel bijzonder.’ Aldus Sieglien Venloo.

Met deze eerste waarneming ging de 366 dagen durende voorstelling ‘De Waarnemer van Dordrecht’ officieel van start. In 2019, en vervolgens gedurende een deel van schrikkeljaar 2020, houden in totaal gedurende 366 dagen in totaal 732 mensen de wacht over Dordrecht.

Ervaringen van elke Waarnemer worden vastgelegd
Het documenteren van de ervaringen van de Waarnemers is een essentieel deel van de voorstelling. Tijdens elke Waarneming wordt niet alleen een foto van de Waarnemer van Dordrecht zelf gemaakt maar ook van het uitzicht op de stad. De Waarnemer noteert ook iets over zijn of haar kijkervaring.

Kunstmin post wekelijks nieuwe foto’s en teksten op het Instagram account van de ‘Waarnemer van Dordrecht’ en op de website waarnemervandordrecht.kunstmin.nl

Na 366 dagen vormen alle ervaringen van de 732 Waarnemers een eigentijds en actueel verslag over Dordrecht.

Hoe kun je meedoen?
Iedereen die ook wil meedoen als Waarnemer of als Begeleider van de Waarnemers, kan zich inschrijven via de website waarnemervandordrecht.kunstmin.nl

Momenteel hebben zich 300 Waarnemers aangemeld.

Deze productie vindt plaats in het kader van de viering van de Synode van Dordrecht en is een samenwerking tussen Kunstmin en de Australisch-Belgische choreograaf Joanne Leighton (WLDN).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.