Steunpunt Drechtstadsboer en partners organiseren een informatieavond over uniek zorglandgoed

15 augustus 2016
Steunpunt Drechtstadsboer en partners organiseren een informatieavond over uniek zorglandgoed

DORDRECHT - Steunpunt Drechtstadsboer en partners organiseren een informatieavond over het concrete plan voor een uniek zorglandgoed nieuwe stijl op het Eiland van Dordrecht. Woensdagavond 21 september vanaf 19.30 uur is eenieder welkom in Galerie De Compagnie. Adres: Kuipershaven 21 3311 AL Dordrecht

Drechtstadsboer, Het Parkhuis en Linge's Zorglandgoed trekken gezamenlijk op in een burgerinitiatief voor kleinschalige lokale woonzorg in het groen. Een combinatie van zorg met landbouw en natuur;voor Dordrecht door Dordrecht. Aan het plan ligt een visie ten grondslag op sociaal economisch verantwoord ondernemen, klein, lokaal, duurzaam. De financiële drager van het plan rust op Linge's woonzorg concept voor de hulpbehoevende medemens. Partner Het Parkhuis waarborgt kwalitatief hoogstaande dagelijkse zorg voor de doelgroep, draagt bij aan extra werkgelegenheid en biedt onderwijsleerplannen. Initiatiefnemer en partner Drechtstadsboer voorziet de zorggemeenschap van voedsel uit eigen grond.

De informatieavond richt zich op belanghebbenden uit de wereld van de zorg werk en welzijn, landbouw en natuur met belangstelling in burgerinitiatieven. Meer in het bijzonder richt de bijeenkomst zich op de professional uit de maatschappelijke dienstverlening. Want met 'groen' is zoveel meer mogelijk. Stadsboeren, maatschappelijk werkers, groendocenten, sociale ondernemers, beleidsmedewerkers, bestuurders en leden van de gemeenteraad zijn dan ook ten zeerste van harte welkom.

De avond is een aller succes wanneer a) 10 belangstellenden intekenen voor de plm. 20 geraamde plekken in de woonzorg coöperatie bij zorglandgoed Dordrecht , wanneer b) omwonenden het plan in het hart sluiten en wanneer c) gemeente en bestuur het burgerinitiatief steunen.

Op het programma staan onder andere een 'keynote speech' over zorglandbouw, een presentatie door Paul van Gennip, directeur Het Parkhuis en een inkijkje in de keuken van Linge's Zorglandgoed door Nicoline van Iperen (Integraal project uit de omgeving Geldermalsen met 17 hectare multifunctionele nieuwe natuur, zorgwonen, voedselproductie en onderwijs). directeur. Drechtstadsboer zorgt voor lokale hapjes en sapjes. Victor Deconinck is gastheer en sponsor van de informatie-avond.

Provincie Zuid-Holland maakt de komende drie jaar de activiteiten van Drechtstadsboer financieel mede mogelijk

Foto  © Nicoline van Iperen

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.