Jongeren lopen maatschappelijke stage via Stichting Present

29 oktober 2018
Jongeren lopen maatschappelijke stage via Stichting Present

DORDRECHT - Verschillende  jongeren hebben vorige week tuintjes opgeknapt in Dordrecht voor hun maatschappelijke stage. Een groep heeft tuinen opgeknapt in de Vogelbuurt onder leiding van Woonbron. Ook is er bij een bewoonster schoongemaakt en de tuin winterklaar gemaakt onder begeleiding van een docent van het Wartburg college. Door goede contacten met Woonbron kon Stichting Present bijspringen bij het opknappen van de tuintjes. De leerlingen van het Wartburg college waren bereid hierbij te helpen, in het kader van hun maatschappelijke stage.

De jongeren vonden het tof om te helpen. Een verhaal in het veld van iemand die ooit een goede baan had en thuisloos was geraakt, maakte veel indruk op hen.

De maatschappelijke stage is bedoeld om jongeren een bijdrage te laten leveren aan de samenleving. Maximaal 30 uur verrichten zij vrijwilligerswerk bij organisaties. Zo maken zij kennis met vrijwilligerswerk en vrijwilligersorganisaties. De maatschappelijke stage is niet wettelijk verplicht. Scholen beslissen zelf of zij maatschappelijke stage onderdeel willen maken van hun onderwijsprogramma.

Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen zijn. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. De stichting heeft een kantoor aan de Noordendijk 89-2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.