Stichting Present Dordrecht-Papendrecht vierde haar 10-jarig jubileum

17 oktober 2019
Stichting Present Dordrecht-Papendrecht vierde haar 10-jarig jubileum

DORDRECHT/PAPENDRECHT - Op 10 oktober heeft Stichting Present Dordrecht-Papendrecht haar 10-jarig jubileum gevierd. Het was een gezellige middag met o.a. het bestuur, de coördinatoren, wethouders, vrijwilligers, maatschappelijke organisaties, bedrijven en hulpontvangers. Ze vierden dat er de afgelopen 10 jaar zoveel vrijwilligers hebben klaargestaan voor hun medebewoners in Dordrecht en Papendrecht.

Stichting Present verbindt mensen die iets willen doen voor een ander met anderen die daarmee geholpen zijn. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement.

Tijdens het officiële gedeelte van het jubileum spraken bestuursleden en (oud)coördinatoren over hun ervaringen met de stichting. Een stukje geschiedenis, toekomst en uiteraard ook het financiële plaatje, want Stichting Present Dordrecht-Papendrecht is volledig afhankelijk van bijdragen van anderen.

Vrijwilligers vertelden wat vrijwilligerswerk met hun doet en één van de hulpontvangers, vertelde wat het werk van deze vrijwilligers voor haar heeft betekend.

Hoofdspreker was Joost van Alkemade, directeur van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk. Hij sprak over het thema 'Verbinding van Formele en Informele zorg'. En daar bevindt Present zich ook: een brug slaand tussen formeel en informeel. Mooie uitkomst uit één van zijn onderzoeken onder ruim 5000 vrijwilligers: 98% ervaart plezier bij het doen van vrijwilligerswerk.

Bizzomate kreeg de eerste bouwsteen uitgereikt, de start van de bedrijven estafette "Samen bouwen aan een samenleving van omzien naar elkaar" Hierover later meer.

Na afloop kon er onder het genot van een hapje en drankje bij gekletst worden door alle partijen. Het werd leuk gevonden om elkaar zo eens te ontmoeten. De heerlijke hapjes zijn gemaakt en geserveerd door een groep leerlingen van het Wartburg College Locatie Marnix, waar ook het feest gehouden werd.

Wilt u ook een keer vrijwilligerswerk doen, met regelmaat of gewoon voor één keer? Kijkt u dan eens op de website van Stichting Present. De stichting is gevestigd aan de Noordendijk 89-2 in Dordrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.