Genomineerden Dordt Sportverkiezing 2019 zijn bekend

08 november 2019 door Hennie van der Zouw
Genomineerden Dordt Sportverkiezing 2019 zijn bekend

DORDRECHT - Op woensdagavond 11 december vindt de jaarlijkse Dordt Sportverkiezing plaats. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het Dordrechts Museum wordt bekend gemaakt wie sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg, sportploeg junioren en cluppie van Dordrecht over het jaar 2019 worden.

Iedereen (van sportaanbieders tot en met familie en journalisten) kon tot 4 november 2019 sporters voordragen voor nominatie. De jury heeft zich over alle inzendingen gebogen en koos de volgende genomineerden per categorie;

Karlijn Schouten (polsstokhoogspringen), Milou van Wijk (zwemmen) en Lilia Lupanova (kunstrijden) zijn genomineerd voor Sporttalent van 2019. In de categorie Sportman van het jaar maken Alexei Tito (trampolinespringen), Rutger Koppelaar (polstokhoogspringen) en Robin Kuiphof (lifesaving) kans. Bij de vrouwen dingen Kim Busch (zwemmen), Brett Zuijdwegt (korfbal) en Lucinda Brand (wielrennen) naar de titel van Sportvrouw van het jaar 2019.

De Dordtse Reddingsbrigade (lifesaving), v.v. Wieldrecht (voetbal) en Triathlonvereniging Dordrecht, zijn genomineerd voor Sportploeg van het jaar. In de nieuwe categorie Sportploeg junioren zijn FC Dordrecht BVO onder 17 (voetbal) en Next Volley Dordrecht Meiden B (volleybal) genomineerd. Een andere nieuwe categorie is dit jaar "Cluppie van het jaar", alle inzendingen maken kans op de titel.  Op woensdag 11 december wordt bekend wie er in de prijzen vallen tijdens de jaarlijkse Dordt Sportverkiezing.

De Dordt Sportverkiezing is dé manier om te laten zien dat de stad trots is op haar sporters en prachtige prestaties in top- én breedtesport.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.