Mix van diverse evenementen tijdens 75 jaar bevrijding

14 november 2019 door Hennie van der Zouw
Mix van diverse evenementen tijdens 75 jaar bevrijding

DORDRECHT - In het kader van 75 jaar bevrijding heeft het Oranje Comite Dordrecht om de vijf jaar extra activiteiten op hun programma staan en dit jaar is het wat specialer omdat we 75 jaar bevrijding vieren.

De extra activiteiten zijn naast de gebruikelijke activiteiten op en rond Koningsdag de volgende;

- We beginnen in Dubbeldam en bouwen een kampement op (terrein IJsbaan) met tenten en een hospitaal met daarbij een 25 militaire voertuigen dit kampement is te bezichtigen op de 25 en 26 april op zaterdag treden daar de “Andrew Sisters op en worden een muzikale show gegeven door Jubal en een Pools showkorps.
- Op 26 april rijden de militaire voertuigen in colonne naar het Statenplein voor bezichtiging en weer een optreden van deze groep en showkorpsen (dit na de middag)
- Op 5 mei is er een bijzondere plechtigheid in het Merwesteinpark bij de levensboom van Hans Petri we steken dan de fakkel aan die we ophalen in Wageningen met de Dordtse Atletiek en sluiten af met de Gele Rijders met paarden en een kanon.
- Op 5 mei in de middag organiseren we een mooi bevrijdingsfeest met lokale bands zoals Skeftum, Wonderous en Op en Top Holland.

Alle festiviteiten worden afgesloten met vuurwerk op het Groothoofd in samenwerking met de drie Gemeenten Zwijndrecht Papendrecht en Dordrecht.

Ook is er op 5 mei in de Wilhelminakerk een bevrijdingsconcert met een 4 en 5mei broodmaaltijd.
Verder verwijzen u voor het programma naar de Koningskrant die huis aan huis weer gaat worden verspreid.

Foto's © Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.