Burgemeester wijst één locatie aan voor demonstratie op zaterdag 16 november

14 november 2019 door Hennie van der Zouw
Burgemeester wijst één locatie aan voor demonstratie op zaterdag 16 november

DORDRECHT - Op de hoek Lange Geldersekade/Grotekerksplein wordt een demonstratie vak ingericht.De gemeente heeft een kennisgeving ontvangen waarin de demonstratie (Manifestatie Kick Out Zwarte Piet) tijdens de intocht van Sinterklaas zaterdag 16 november wordt aangekondigd. Burgemeester Wouter Kolff verbiedt demonstraties bij de intocht van Sinterklaas in de haven, het Scheffersplein en langs de tussenliggende route, maar faciliteert een door de demonstranten gemelde demonstratie. De burgemeester wil hiermee voorkomen dat feestvierende kinderen en ouders vermengd raken met demonstranten.

De gemeente eerbiedigt het grondrecht om te demonstreren, maar de intocht moet feestelijk en ordelijk verlopen. Daarom wordt een vak opgesteld om de aangekondigde demonstratie te kunnen faciliteren. De demonstranten dienen zich te houden aan de gestelde voorwaarden om te demonstreren (zoals geen gezicht bedekkende kleding, stokken, beledigen etc. zie voorschriften). Hier wordt op toegezien door de politie. Op de hoek Lange Geldersekade/Grotekerksplein wordt een demonstratie vak ingericht. De burgemeester verbiedt demonstraties op andere locaties.

Intocht
Op zaterdag 16 november varen de boten Pakjesboot 78 en 40 weer de haven van Dordrecht binnen. Sinterklaas en de Pieten worden hier hartelijk ontvangen door burgemeester Wouter Kolff. Het gezelschap maakt een ronde door het centrum van Dordrecht met als hoogtepunt een spectaculair feest op het Scheffersplein. Op dit Sinterklaasplein worden Sinterklaas en de Pieten muzikaal ontvangen door een gezellig Pietenorkest.

Het programma en de route:
·         11:30 uur start voorprogramma in de haven;
·         12:00 uur aankomst van de Pakjesboot met
           Sinterklaas en zijn Pieten;
·         12:45 uur vertrek sinterklaasstoet vanuit de haven
           naar 'het Sinterklaasplein' (Scheffersplein);
·         12:45 uur start programma op 'het
          Sinterklaasplein';
·         13:15 uur aankomst Sinterklaas en Pieten op
          'het Sinterklaasplein';
·         14:00 uur einde programma.

Meer informatie: www.intochtdordrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.