ASz houdt proef met ‘Nazorgpoli’ voor borstkankerpatiënten

14 november 2019 door Hennie van der Zouw
ASz houdt proef met ‘Nazorgpoli’ voor borstkankerpatiënten

DORDRECHT - De Breast Clinic van het Albert Schweitzer ziekenhuis opent op proef een wekelijkse ‘Nazorgpoli Borstkankerzorg’. Het doel is om patiënten na de behandeling toch laagdrempelig persoonlijk informatie, hulp en aandacht te kunnen blijven geven.

De poli is voor het eerst open op maandag 2 december en de proef duurt in elk geval tot en met mei 2020, steeds op maandag. Er zijn drie onderdelen. Het eerste is een inloopspreekuur van 13.00 tot 14.00, zonder afspraak toegankelijk. Dit is bedoeld voor patiënten die tijdens of na het behandeltraject wegens borstkanker met vragen/problemen zitten, die eerder niet of onvoldoende aan bod zijn geweest.

Vervolgens is er van 14.00 tot 16.00 uur zowel een nazorgspreekuur als een leefstijlpoli. In het nazorgspreekuur worden de persoonlijke uitkomsten van de zorg besproken en kan een individueel nazorgplan met de patiënt worden opgesteld. Bij de leefstijlpoli is het mogelijk gericht advies te krijgen over onder meer voeding en beweging. Voor deze twee onderdelen is het nodig een afspraak te maken. Dit kan via de mammacareverpleegkundigen op telefoon (078) 654 14 61.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.