Derde editie van Metalpraise is met gebarentolk voor doven en slechthorenden

16 november 2019
Derde editie van Metalpraise is met gebarentolk voor doven en slechthorenden

DORDRECHT - Op zaterdag 23 november zal de derde editie plaatsvinden van Metalpraise, bij Bonfire. Nieuw op deze editie is de toevoeging van een gebarentolk voor doven en slechthorenden.

“Een gebarentolk heeft contact met ons opgenomen”, vertelt Paul de Jong, één van de organisatoren. “Hij heeft voorgesteld om de nummers tijdens het optreden van de band te gaan vertolken via gebarentaal voor doven en slechthorenden. Ook de mededelingen en de spreker zullen vertolkt gaan worden.”

Helemaal nieuw is het niet, dat er gebarentolken worden ingezet bij metal- en rockconcerten in Nederland. “We hebben geen primeur, maar tof is het wel en handig voor de hardhorenden en doven”, aldus Paul. “Hoe het er precies uit gaat zien weten we zelf ook nog niet. Ik heb de tolk wel gesproken maar nog niet zien vertolken.

Een tijdje geleden stuurde iemand mij een voorbeeld uit Amerika dat op video was vastgelegd: een gebarentolk tijdens een metalconcert. Ik vind het er erg tof uitzien.

Metal en praise
Metal en praise is een combinatie die niet vaak gemaakt wordt. De organisatie die Metalpraise mogelijk maakt,is het team van Metalforce. Zij bieden bezoekers de mogelijkheid om de combinatie van metal en praise op deze avond te kunnen ervaren. Er zal een toegewijde band praise nummers (Opwekking, Hillsong, Bethel Music, etc.) omzetten naar metaltracks.

De band bestaat uit een zestal muzikanten, waaronder een zanger en een zangeres. De songs die de band speelt zullen afwisselend zijn; sommige songs vallen onder het extreme genre van metal. Ook zullen andere genres als metalcore en melodieuze metal aan bod komen tijdens deze avond.

Informatie:
De deur is open om 19:30 uur en de avond start om 20:00 uur. Bonfire is te vinden aan de Wijnstraat 117. De entree is gratis.

Promotie video:

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.