Eerste MKB dag smaakt naar meer

18 november 2019 door Hennie van der Zouw
Eerste MKB dag smaakt naar meer

DORDRECHT - De eerste MKB dag in Dordrecht, vrijdag gehouden in de Sportboulevard, is beslist voor herhaling vatbaar. Zeker, de start in de vroege middaguren is een punt van aandacht, want de belangstelling van MKB ondernemers was matig te noemen. Maar omstreeks halfzes liep de hal vol met zelfstandigen uit diverse bedrijfstakken.  Ook bood het programma voor ieder wat wils: netwerken, inspirerende tips en suggesties over en weer, en niet te vergeten de powersessies. Opvallend was  overigens de stand van de Duurzaamheidsfabriek, want de slogan "Innovatie is kansen benutten!" sprong er beslist uit.

Beter was de opzet van deze MKB dag eigenlijk niet te verwoorden. Toch was de toespraak van de zwemmer Maarten van der Weijden beslist een hoogtepunt! De man die kanker overleefde, maar met succes zijn tweede poging om de Friese Elfstedentocht te voltooien, hield een aansprekend pleidooi. En de rode draad was duidelijk: volhouden, zelfs als het soms tegen zit! Nee, Van er Weide slaat slaat zichzelf niet doorlopend op de borst. Komt er gewoon vooruit dat twijfels ook hem soms bekruipen. Maar uiteindelijk was - en is zijn inspiratie het doel wat hem voor ogen stond: veel geld inzamelen om kanker uiteindelijk onder de knie te krijgen. Een prachtige en inspirerende toespraak. Leerzaam ook voor al die MKB ers die ook met tegenslagen hebben te maken.

Leuk was evenzeer het moment dat burgemeester Kolff aan een aantal jonge ondernemers, die samenwerken onder de vlag 'Zomer ondernemers', een aanmoedigingsprijs uitreikten. Al met al een evenement dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Bron tekst: DOV.

Foto's: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.