Qbuzz publiceert nieuwe dienstregeling die per 15 december 2019 ingaat

18 november 2019 door Hennie van der Zouw
Qbuzz publiceert nieuwe dienstregeling die per 15 december 2019 ingaat

DRECHTSTEDEN - Vanaf zondag 15 december 2019 gaat de nieuwe dienstregeling in. Qbuzz laat het bestaande netwerk grotendeels in stand en past enkele routes en reistijden aan. Reis jij met het Openbaar Vervoer en ben je benieuwd wat er verandert? Dit zijn de belangrijkste wijzigingen.

Dordrecht
Door infrastructurele veranderingen verbetert Qbuzz de route van stadsBuzz 4 op drie plekken. In Staart rijden we in de wijk een aangepaste route, in Wielwijk optimaliseren we de route vooruitlopend op de woningbouwontwikkeling en Recreatiegebied De Biesbosch krijgt vanaf april een nieuwe halte bij Sterrenwacht. We creëren betere overstapmogelijkheden op de treinen naar Rotterdam op diverse stadsBuzzlijnen.

Gorinchem / Utrecht
Het reizigersaantal van Gorinchem naar Utrecht is boven verwachting. Eerder dit jaar is het aantal ritten op snelBuzz 387 in de spits al uitgebreid. We verhogen de frequentie in de ochtend- en middagspits nu structureel. In de ochtendspits richting Utrecht rijden we tot 8 keer per uur en in de middagspits vanaf Utrecht tot 6 keer per uur. Om reizigers meer reismogelijkheden te bieden vanaf Utrecht, vertrekken snelBuzz 387 en 388 samen met U-OV lijn 85 en Brabantliner 400 en 401 vanaf perron C2. Qbuzz sluit Gorinchem aan op het nachtnetwerk vanuit Rotterdam. Zo kan het uitgaanspubliek vanuit Rotterdam in de nacht van zaterdag op zondag veilig thuiskomen per bus.

Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk
Het westen van Nieuw-Lekkerland krijgt op schooldagen een rechtstreekse busverbinding met Dordrecht. StreekBuzz 93 rijdt vanaf Dordrecht via Nieuw-Lekkerland naar Kinderdijk en rijdt via Alblasserdam en Papendrecht als snelBuzz 316 terug naar Dordrecht.

Zwijndrecht
We realiseren een aantal nieuwe verbindingen in Zwijndrecht met stadsBuzz 2. Het ziekenhuis vanuit Nederhoven wordt rechtstreeks bereikbaar en er ontstaat een snellere reismogelijkheid op snelBuzz 392 naar Rotterdam Lombardijen en Zuidplein. De overstap op R-net 488 richting Kralingse Zoom wordt prettiger.

MerwedeLingelijn
De dienstregeling voor komend jaar blijft ongewijzigd en de treinen worden omgebouwd in de R-net huisstijl. Wij zien hier een groeiend reizigersaantal en zijn met de provincie in gesprek om de capaciteit op dit traject structureel te vergroten. Dit zijn complexe processen die niet op korte termijn gerealiseerd zijn.

Kijk voor een gedetailleerd overzicht op https://www.qbuzz.nl/dmg/nieuwedienstregeling.

Werkzaamheden N3, A15 en A27 Om het openbaar vervoer tijdens werkzaamheden zo aantrekkelijk mogelijk te maken, werken wij nauw samen met wegbeheerders en gemeenten. Samen houden we ook de komende jaren de regio bereikbaar.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.