Wethouder Van der Linden bij Vrijwilligersmarkt Da Vinci College: Jongeren maken kennis met vrijwilligerswerk

18 november 2019 door Hennie van der Zouw
Wethouder Van der Linden bij Vrijwilligersmarkt Da Vinci College: Jongeren maken kennis met vrijwilligerswerk

DORDRECHT -  Op donderdagmiddag 14 november jongstleden openden Wethouder Rik van der Linden en de heer Peter Vrancken, voorzitter van het college van bestuur van het Da Vinci, de Vrijwilligersmarkt voor studenten van de opleidingen assisterende beroepen in de kantine van het Da Vinci College op de Karel Lotsyweg 20 in Dordrecht.

SPUI93 start jongeren voorlichtingsproject
De Vrijwilligersmarkt is een feestelijke afsluiting van het voorlichtingsproject over vrijwillige inzet, dat SPUI93, platform voor vrijwillige inzet, samen met het Da Vinci College heeft gerealiseerd.
Gedurende enkele weken heeft SPUI93 presentaties gegeven aan jongeren in zeven klassen van de sector Gezondheidszorg & Welzijn. De dames Van Meerten en Soekhram van SPUI93 werden daarbij geassisteerd door twee jongeren. Menno De.feo die zelf op zijn 15e al vrijwilligerswerk deed bij Big Rivers. Nu runt hij  als zzp-er zijn bedrijf ‘123-Drive-in show’. En Jason Blenman, die als vrijwilliger computercursussen geeft bij SPUI93 en de Bibliotheek AanZet. En hij zwemt als vrijwilliger met statushouders bij de Dordtse Reddingsbrigade. Mooie voorbeelden van hoe vrijwilligerswerk jongeren op weg kan helpen of kennis kan laten maken met nieuwe horizonten.

Vrijwilligersmarkt
Zelfs Margreet Knops, Domeinleider van de Sector Gezondheidszorg & Welzijn, die dit project samen met SPUI93 heeft georganiseerd, is onder de indruk van de diversiteit van de aanwezige vrijwilligersorganisaties. Zoals St. Petje Af, Speeltuin Victorie, Scouting Chr. De Wett, Diaconaal Aandachtscentrum, Cliëntenraad, Bibelot, Voetbalvereniging GSC, St. Bamenda, Dordtse Helden, Dordt Pride, Crabbehoeve, St. Peuterspeelzalen. Knops vindt het heel bijzonder dat de vrijwilligers van deze organisaties de tijd hebben genomen om ‘haar’ jongeren enthousiast te maken.

Bijgaande foto is gemaakt door Andrea Maasdam van het Da Vinci College.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.