Kick Off bijeenkomst project ORPHEUS in Dordrecht

20 november 2019 door Hennie van der Zouw
Kick Off bijeenkomst project ORPHEUS in Dordrecht

DORDRECHT - Woensdag 27 november 2019: Voorkomen van politiek geweld onder jonogeren. Op woensdag 27 november organiseert R-Newt in Dordrecht de Kick Off bijeenkomst ‘Project ORPHEUS’ voor partners, betrokkenen én voor de inwoners van Dordrecht. Middels deze bijeenkomst hoopt R-Newt op bijdrages uit diverse hoeken voor dit belangrijke project om zo in de toekomst mooie samenwerkingen en vernieuwen-de  initiatieven te kunnen gaan ontwikkelen voor de Dordtse jeugd. Dit allemaal om, op diverse on- en offline manieren, politiek geweld onder jongeren te voorkomen. 

Project ORPHEUS
Het project ORPHEUS staat voor ‘Offline and online Radicalisation Prevention Holding back Extremism and Upholding Security’. In een vier jaar tellende  Europese samenwer-king worden er nieuwe diensten ontwikkeld voor het online en offline voorkomen van politiek geweld. Het is belangrijk om deze preventieve maatregelen uit te breiden in sa-menwerking met overheidsinstellingen, collega’s, netwerkpartners, inwoners en jongeren. Project ORPHEUS zoekt daarom mensen die hun kennis en inzichten willen delen tijdens deze eerste Kick Off, maar ook daarna. Deze kennis en inzichten zijn van cruciale meer-waarde. Samen met diverse mensen kan er dan gebouwd worden aan nieuwe diensten voor Europa. Iedereen die bij deze Kick Off aanwezig is groeit mee, de kant van de nieuwste ontwikkelingen op!

Programma Kick Off bijeenkomst 27 november
Met alle aanwezige partijen, in afstemming met parallelle bijeenkomsten die er met jon-geren gehouden worden, wordt er gezocht naar invullingen van definities. Er wordt ge-praat over de huidige aanpakken van organisaties en (lokale) overheden. Samen wordt er een weg gezocht naar werkbaardere, effectieve, pedagogisch verantwoorde benade-ringen in de strijd tegen alle vormen van politiek geweld en extremisme. Iedereen die hierover mee wil praten en denken is daarom van harte welkom op woensdag 27 no-vember om 16.00 uur in DOOR!

Datum: woensdag 27 november, 16.00 uur – 18.00 uur
Locatie: DOOR, Spuiboulevard 220 in Dordrecht

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.