Zaterdag opent Lokhorst Oosters Tapijthuis zijn deuren aan de Korte Breestraat

26 november 2019 door Hennie van der Zouw
Zaterdag opent Lokhorst Oosters Tapijthuis zijn deuren aan de Korte Breestraat

DORDRECHT - Zaterdag 30 november om 13.00 uur opent Lokhorst Oosters Tapijthuis zijn deuren aan de Korte Breestraat 32 te Dordrecht.

Lokhorst Oosters Tapijthuis was meer dan vijfentwintig jaar gevestigd aan de Vriesestraat 37, de zaak met de olifantjes en de mooie bonsaituin achter de winkel en uiteraard de schitterende Perzische tapijten.

Het was een begrip in Dordrecht en genoot landelijke bekendheid, De beëdigde taxateur van oosterse tapijten Jan Lokhorst stopte enkele jaren geleden om zich geheel te wijden aan het kosterschap van de Trinitatiskapel gevestigd aan de Vriesestraat.nr 22. Het is een gezellig drukke vrijwilligersbaan volgens Jan Lokhorst. Er kerken drie kerkgenootschappen, de kapel staat ook bekend om haar vele concerten dankzij de geweldige akoestiek, de vele bruiloften, de koorrepetities o.a. door het vermaarde Toonkunstkoor, begrafenissen e.d.,en recent heeft  het stadsklooster hier zijn plekje hier gevonden. En toch het bloed kruipt waar het gaan kan. Zijn zoon Tom kocht het pand van de firma Schellenbach, bekend van meer dan honderdvijftig jaar verfbenodigdheden, Hijzelf is er boven gaan wonen en nodigde zijn vader uit om hier weer een zaak te beginnen. Hij zei gelijk ja. Na enkele maanden verbouwen heeft het centrum van Dordrecht er weer een echte centrumwinkel bij, een winkel waarvoor je naar de stad gaat.

Naast de verkoop van Perzische tapijten heeft Jan Lokhorst ook een bijzondere collectie moderne opgehangen in de winkel. Ook staan er enkele klassiekers op meubelgebied van zijn vriend Danny Advocaat van de Inrichterij. Zo is ook deze samenwerking weer tot stand gekomen tot wederzijds genoegen. Zij laat tevens zien dat ook in een moderner interieur een klassiek tapijt aan waardevolle invulling  kan zijn, mits uiteraard het goede tapijt gekozen wordt. Vrijblijvende zichtzendingen blijven dan ook als vanouds tot de mogelijkheden behoren en zijn eigenlijk verplicht zegt de eigenaar met een glimlach.

Tevens vindt U overal opgehangen in de winkel een hele bijzondere collectie handgemaakte glazen kerstballen  Schitterende cadeaus voor de feestdagen en zeer de moeite waard. Jan Lokhorst kwam zij tegen toen hij met zijn dochter begin dit jaar in Polen was en zij waren er gelijk verliefd op. Al met al is het zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan deze nieuwe zaak volgens de trotse eigenaar.

De openingstijden zijn donderdags, vrijdags en zaterdags vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur. En uiteraard op afspraak,

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.