Dordtse binnenstad en POBD klaar voor de toekomst

26 november 2019 door Hennie van der Zouw
Dordtse binnenstad en POBD klaar voor de toekomst

DORDRECHT - De POBD (vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht) is in 2015 opgericht en heeft als doel heeft het winkel- en horecabezoek aan de Dordtse binnenstad te stimuleren. De afgelopen jaren is er in deze vorm hard gewerkt om dit te realiseren.

De huidige organisatie in de vorm van een bestuur en straatteams heeft tot nieuwe samenwerkingen en betere profilering en promotie geleid. Deze manier van werken had echter ook beperkingen.

De organisatievorm leidde ook tot concurrerende activiteiten tussen straten en door de geografische afbakening was het voor winkeliers en horeca die buiten het gebied vielen niet mogelijk om lid te worden.

Toekomstgerichte organisatie
Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering van 20 november is er door de leden vrijwel unaniem ingestemd met een aangepaste organisatievorm waarin projectteams op basis van interesses en competenties de boventoon voeren.

De leden per team worden geselecteerd op basis van hun kennis en kunde op specifieke vlakken.

De volgende projectteams worden of zijn geformeerd:
• Koplopers, dit is een denktank gericht op marketing en evenementen. Ze geven gevraagd en ongevraagd advies en staan aan de basis van het ontwikkelen van activiteiten. Dit projectteam, opgestart in 2019 en thans op volle sterkte, werkt hierin samen met Dordrecht Marketing;

• Openbare Ruimte, dit projectteam is erop gericht om de beleving op straat te verbeteren. Een goede basis hierin is de collectieve kerstverlichting. Maar het gaat verder dan dit, men denkt mee over verbetering van de bereikbaarheid en bewegwijzering;

• Evenementen, dit projectteam realiseert, in samenwerking met professionals, passende evenementen voor de binnenstad;

• Straathoofden, deze personen fungeren als bindmiddel en olie in de eigen straten. Ze informeren hun straatgenoten en enthousiasmeren hen om actief te participeren.

Voor de projectteams: Openbare Ruimte, Evenementen en Straathoofden is de POBD nog op zoek naar enthousiaste teamleden die zich aan kunnen melden via secretariaat@pobd.nl

Ook leden van buiten het werkgebied welkom
Naast de hernieuwde organisatievorm gaat de POBD ook leden verwelkomen die niet uit het originele werkgebied komen. Dat betekent dat iedere detaillist of horeca-eigenaar vanuit de totale 19e eeuws schil lid kan worden. Enkele vrijwillige leden hebben zich reeds aangemeld, geïnteresseerden kunnen dat ook doen via secretariaat@pobd.nl

Vertrouwen in de toekomst
In deze nieuwe vorm van samenwerking verwacht het bestuur meer de kracht van de leden te kunnen benutten.

Arien van Pelt, voorzitter van de POBD;  'De ondernemers kunnen zichzelf aanmelden voor de projectteams waar hun interesses liggen en een meerwaarde bieden. Dit voorjaar zijn we al gestart met het team van zogenaamde Koplopers.

Hier heeft een team van pro-actieve en vaardige ondernemers zijn schouders onder gezet. En het mooie is dat deze ondernemers vrijwel allemaal nog niet eerder actief waren binnen de POBD. Dit betekent nieuwe aanwas van kennis en kunde voor de hele binnenstad en haar bezoekers.'

Behaalde successen
In 2019 zijn er door een dertigtal enthousiaste winkeliers al activiteiten gestart die passen in de lijn van de nieuwe vorm. Gezamenlijk met Dordrecht Marketing zijn onder meer de Shoppingnight en komende Black Friday georganiseerd.

Daarnaast is ook de raampartij van het oude V&D pand ‘aangekleed’ en is de collectieve sfeerverlichting in samenwerking met de Gemeente gerealiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.