Dordtsche meiden hard op weg naar Oranje Leeuwinnen

28 november 2019 door Hennie van der Zouw
Dordtsche meiden hard op weg naar Oranje Leeuwinnen

DORDRECHT - Deze week kregen de 2 voetbalmeisjes Lilly Braun en Marilyn van de Burgt de boodschap dat zij beide behoren tot de beste 16 van district zuid, dat in een later stadium de voorselectie is van het Jong Oranje voor dames. In een korte tijd wisten de beide meiden een plek in de selectie af te dwingen en doorstonden verschillende selectie momenten, waarbij zij ruim 100 geselecteerde leeftijdsgenoten achter zich lieten.

Beide meiden zijn ooit samen gestart bij de Dordtsche voetbalvereniging V.V. Wieldrecht in Sterrenburg waar ze op dat moment niet bij elkaar voetbalden. Pas in 2018 maakten ze pas samen deel uit van één team en dat was al niet meer bij V.V. Wieldrecht. In 2018 zijn de beide meiden gescout door het vrouwenbolwerk in Hoornaar. De damesvoetbalacademie Stedoco was al vroeg opgevallen dat beide meiden bijzonder goed konden voetballen en heeft op dat moment de uitnodiging gedaan om zowel Lilly als Marilyn bij de academie aan te trekken. Na de overstap ging alles bijzonder snel, toen als 11 jarige meisjes moesten zij het wekelijks opnemen tegen meiden van 14 oud in de hoofdklasse voor meiden onder 15. In de eerste helft van het seizoen wisten de meiden met hun team kampioen te worden en aan het einde van het seizoen pakten ze ook nog te regio cup. Hiermee kwamen zij op de radar van de KNVB die beide meiden begin dit jaar een uitnodiging gaf om enkele selectietrainingen te volgen en zagen zij wekelijks de groep smaller worden.

Beide meiden dromen van een plek tussen de Oranje Leeuwinnen en ademen voetbal en doen er alles aan om hun droom te verwezenlijken. Lilly is dit jaar gestart op een lootschool ( t’ Rijks) in Bergen op Zoom en steekt er behoorlijk wat uren in om haar ambities na te streven. Marilyn die nog een half jaar jonger is zit nog in groep 8 van de Julianaschool, is veel al te vinden bij Blacksonsport in Rotterdam om daar aan haar progressie te werken. Of de meiden elkaars concurrenten worden in Oranje, zijn ze het allebei weleens: “We spelen allebei op een andere positie en spelen allebei anders voetbal, dus ik geloof niet dat we het tegen elkaar hoeven op te nemen.”

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.