Dordrecht krijgt weer intercityverbinding naar Brabant

29 november 2019 door Hennie van der Zouw
Dordrecht krijgt weer intercityverbinding naar Brabant

DRECHTSTEDEN - Reizigers in Dordrecht kunnen vanaf 16 december weer rechtstreeks met een intercity naar de Brabantse steden. Verspreid over de dag vertrekken er vier intercity’s naar Eindhoven, via Breda en Tilburg. Tussen Dordrecht en Eindhoven wordt de reistijd daardoor 11 minuten korter. Zo laat de NS ons weten.
 
• Er gaan weer dagelijks intercity’s rijden naar de Brabantse steden en terug
• NS viert de nieuwe verbinding op 16 december
• Tussen Dordrecht en Den Haag Centraal gaan vanaf juni de nieuwste sprinters rijden 

Sinds een paar jaar rijden de intercity’s vanuit Brabant naar Rotterdam via de snellere Hogesnelheidslijn en stoppen ze niet meer in Dordrecht. Sindsdien rijden er nog wel sprinters naar Brabant en een snelle trein naar Breda. Maar die is maar twee minuten sneller en wordt daarom niet zoveel gebruikt. “Het was een vurige wens van de gemeente Dordrecht om met een intercity door te rijden naar Eindhoven”, zegt NS Regiodirecteur Magdalena Piotrowska. “Van ProRail hebben we plek gekregen op het spoor waar eigenlijk goederentreinen gepland stonden. Omdat de brug over de Oude Maas dan open staat, kunnen er geen goederentrein vanuit Rotterdam rijden en kunnen wij de intercity’s inzetten.”

Nieuwe sprintertreinen
In juni gaan ook de nieuwste sprintertreinen rijden in Dordrecht. Deze Sprinter Nieuwe Generatie (SNG) heeft een toilet aan boord, stopcontacten en USB-poorten (ook in de 2e klas), gelijkvloerse instap en speciale ruimtes voor rolstoelen en fietsen. De SNG gaat rijden op het traject Dordrecht – Den Haag Centraal.

Gouden Treinkaart
NS viert de terugkeer van de intercityverbinding op 16 december met een Gouden Treinkaart voor de eerste vier reizigers die in de nieuwe intercity stappen om 06.18 uur. Zij krijgen een upgrade naar de 1e klas, waar ze een uitgebreid ontbijt krijgen van AH to go op het station Dordrecht. Ook de andere reizigers staat een verrassing te wachten. NS en AH to go delen gratis croissantjes en sapjes uit aan de reizigers van de nieuwe intercity’s in de ochtendspits.

De eerste trein naar Eindhoven vertrekt om 6.18 uur op NS Station Dordrecht. Om 08.03 uur gaat deze intercity vanaf NS Station Eindhoven Centraal weer terug naar Dordrecht. De andere treinen vertrekken om 09.18, 13.18 en 17.18 uur uit Dordrecht.

Check alle wijzigingen in de nieuwe dienstregeling op ns.nl/dienstregeling2020.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.