Schuur gesloten na vondst harddrugs

02 december 2019 door Hennie van der Zouw
Schuur gesloten na vondst harddrugs

DORDRECHT - Tijdens een controle is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen in de schuur/rookruimte achter een café aan de Toulonselaan 130 in Dordrecht. De politie trof ongeveer 4 gram cocaïne aan terwijl het Openbaar Ministerie bij meer dan 0,5 gram uitgaat van een handelshoeveelheid. De schuur/rookruimte is door burgemeester Wouter Kolff gesloten van donderdag 28 november 2019 tot donderdag 28 mei 2020.

De burgemeester wil met de sluiting van panden waar drugs worden aangetroffen de openbare orde herstellen, de 'loop' op een pand wegnemen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hiertegen hard wordt opgetreden.

Als voor de eerste keer een handelshoeveelheid harddrugs in (in dit geval) een schuur behorende bij een horeca inrichting wordt aangetroffen, volgt volgens het beleid op grond van de Opiumwet een sluiting van het pand voor de duur van 6 maanden.

De aanpak van de productie en handel in verdovende middelen heeft grote prioriteit. Deze vorm van criminaliteit brengt gevaren met zich mee en werkt ondermijnende criminaliteit in de hand, zoals het witwassen van geld. Zichtbare sluitingen zijn een signaal naar drugscriminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring leert dat het leidt tot een grotere meldingsbereidheid.

De eigenaar van het pand en de exploitant van de horeca inrichting hebben medewerking verleend aan de sluiting.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.