Jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International in het oude Dordtse stadhuis

06 december 2019 door Hennie van der Zouw
Jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International in het oude Dordtse stadhuis

DORDRECHT - Op dinsdag 10 december is er weer de jaarlijkse Schrijfmarathon van Amnesty International in het oude Dordtse stadhuis. Thema is dit keer: 30 jaar Kinderrechten. Hieronder wat hoogtepunten op een rij:

1. Openingsspeech om 13.00 uur door de Afghaanse topfotograaf Massoud Hossaini, winnaar Pulitzer Prize én World Press Photo. Hij verblijft enkele maanden in Dordrecht en heeft op 24 november een fototentoonstelling geopend in SBK Galerie & Kunstuitleen. Massoud gaat in zijn speech onder meer in op de kinderrechten in Afghanistan.
2. Groep 8 van de Bavinckschool komt brieven en kaarten schrijven.
3. Om 14.00 uur treedt jazz-zanger Ferhat Öz op. Hij is onder meer zangcoach bij de Dordtse Muziekschool en is zelf een ‘roze vluchteling’ die naar Nederland is gekomen omdat hij in zijn eigen land niet welkom was.
4. Om 15.00 uur treedt het Dordtse protestliederenkoor Melange Rood op.
5. Om 18.00 uur treedt het Dordts popkoor The Singing Factory op, o.l.v. de bekende Monique van der Ster. Zij zingen bekende en minder bekende rock- en popsongs alsmede kerstmeezingers.

Nog een laatste opmerking: voor wie wil weten of brieven schrijven aan regeringen nuttig is: voor 9 van de 10 mensen en dierbaren voor wie we vorig jaar schreven, is hun situatie verbeterd. De 10e was heel blij met alle groetenkaarten. Daardoor weet ze dat er wereldwijd mensen zijn die aan haar denken en voor haar vechten. In dit geval met de pen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.