The Bowery is de laatste band die in de Bonifatiuskerk heeft gespeeld

02 december 2019
The Bowery is de laatste band die in de Bonifatiuskerk heeft gespeeld

DORDRECHT - “Het was bijzonder om het allerlaatste concert ooit in Bonfire te spelen, een plek die ook voor ons memorabel is”, zegt de zanger van The Bowery. Afgelopen zaterdag 30 november gaf de band een bijzonder optreden bij Bonfire in de voormalige Bonifatiuskerk. Het pand is verkocht en per 1 januari wordt het verbouwd tot appartementencomplex. Bonfire heeft hier na het vertrek van poptempel Bibelot, zeven jaar lang diverse evenementen georganiseerd, vooral gericht op jongeren. Zij zijn nog op zoek naar een andere locatie, om hun werk voort te kunnen zetten.

Het optreden van the Bowery was de laatste van hun grote theatertour. Vorig jaar traden ze ook op bij Bonfire, toen met drie rijen publiek, zo’n veertig man. Nu speelden ze voor een uitgepuilde zaal. “Het is een tweede baan geworden”, aldus de zanger. The Bowery is in korte tijd erg populair geworden. De band belooft extra hun best te doen, omdat het het laatste concert voor Bonfire zou worden. Dat doen ze dan ook, deze keer met begeleiding van een cello, wat voor een vol geluid zorgt. De singer songwriter muziek van het duo Rokus Maasland en Ramon Scherrenberg is zwaar en in de loop van de tijd nog intenser geworden. De liedjes zijn uit het leven gegrepen en voor velen herkenbaar, zoals het lied geschreven voor hun beide zoons, dat hen het beste voor de toekomst toewenst. De thema’s zijn veelal donker, zoals het verlies van een dierbare. De zanger licht steeds de liedjes toe, zoals het lied over een vluchtelingenkind, dat onderweg naar Europa tussen wal en schip raakt en in de seksindustrie terechtkomt, omdat niemand het mist.  De zang tijdens het lied snijdt door merg en been. Tijdens het concert benadrukt hij dat de liedjes ook hoop bevatten. Wat deze toehoorder betreft, is dat meestal niet door de muziek heen te merken, maar integer is het zeker. Na het optreden krijgt de band een verdiende staande ovatie.

Op 29 december is de laatste Bonfirenight: This is Bonfire!, in de Bonifatiuskerk. Dit wordt een avond vol aanbiddingsmuziek. Daarvoor wordt er flink opgeruimd en op 13 en 14 december is er een Bonfire leegverkoop. Er is meubilair, kerstversiering, tafels, stoelen, keukengerei etc. Tijdens de kerstmarkt is Bonfire ook open.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.