Vrijwilligersprijs 2017 voor 22ste keer uitgereikt

08 december 2017
Vrijwilligersprijs 2017 voor 22ste keer uitgereikt

DORDRECHT - Op donderdag 7 december zijn in Kunstmin voor de 22ste keer de jaarlijkse vrijwilligersprijzen uitgereikt. De High Five Foundation won de eerste prijs. De tweede en derde prijs gingen naar Werkgroep Dagelijksbrood en Studio Blijmakers. Stichting Nieuwe Hoop en Sportclub Redo kregen een eervolle vermelding.

Eerste prijs: High Five Foundation
De High Five Foundation is een bijzonder project dat zich specifiek richt op kinderen die op of onder de armoedegrens leven. Het doel van de foundation is om deze kinderen een bijzondere dag te kunnen laten beleven. Hierbij staan de wensen van de kinderen centraal, zij bepalen wat ze gaan doen. Wat de foundation verder bijzonder maakt, is dat zij op basis van een bijzondere samenwerking tussen de voedselbank, particuliere donaties en giften van bedrijven werken. Deze actieve samenwerking en de grote groep vrijwilligers (100) zijn een mooi voorbeeld van de kracht van een maatschappij die voor elkaar zorgt.

Tweede prijs: Werkgroep Dagelijksbrood
De Werkgroep Dagelijksbrood (Dordtse evangelisatie) is opgericht vanuit de behoefte om mensen te kunnen ondersteunen die het moeilijk hebben maar die buiten de voedselbank vallen. Elke avond gaan twee vrijwilligers langs twee supermarkten in Dordrecht om dozen afgedankte etenswaren op te halen en over een aantal adressen in een wijk te verdelen. Wat deze organisatie bijzonder maakt, is dat zij geen strenge en uitgebreide ingangscriteria hanteren. Mensen worden via sociale hulpverlening zoals de sociale wijkteams aangemeld bij de organisatie. Op deze manier voorzien zij wekelijks honderd huishoudens in Dordrecht van voedsel. Dit initiatief is een mooie manier om verspilling tegen te gaan en tegelijkertijd mensen die moeite hebben om rond te komen en bij de voedselbank niet terecht kunnen te steunen.

Derde Prijs: studio Blijmakers
Studio Blijmakers is een initiatief dat in Oktober 2016 is opgestart. Studio Blijmakers hanteert een bijzonder positieve benadering om mensen met ander andere niet aangeboren hersenletsel een middag creatief aan de slag te laten gaan. Tijdens deze creatieve middagen worden Blijmakers gemaakt in de vorm van onder andere koeien en schapen. De bestemming voor de Blijmakers kan met elkaar worden bedacht. Zo kunnen de kunstwerken worden geschonken aan bijvoorbeeld een hospice of een verzorgingstehuis. Bijzonder aan dit initiatief is ook dat niet alleen de deelnemers positief effect ondervinden maar ook de mensen die vervolgens van de kunst mogen genieten hebben baat bij dit initiatief.

Bron Foto: Gemeente Dordrecht: Alle winnaars van de Vrijwilligersprijs 2017 (Foto © Yvette van Lonkhuizen)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.