Maak van de Biesboschhal een sportaccommodatie

16 december 2019 door Hennie van der Zouw
Maak van de Biesboschhal een sportaccommodatie

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht maakt aanstalten om de Biesboschhal op de Stadswerven in 2020 te verkopen en daarmee geeft het de controle over dit object volledig uit handen. De sportraad Dordrecht ziet dit als een gemiste kans en vindt het complex uitermate geschikt als sportaccommodatie.

In de wijken Noordflank, Staart en de Stadswerven zijn nauwelijks tot geen sportaccommodaties en alleen dit is al reden genoeg om dit idee te omarmen. Bovendien is het een ultieme kans om het gebied een flinke impuls te geven.

Meerdere commerciële sportaanbieders zoeken op dit moment ruimte om van start te kunnen en het lijkt dus een perfect moment om op zijn minst de haalbaarheid van een dergelijk idee te onderzoeken. Dat is dan ook het advies van de sportraad Dordrecht aan het collega van B&W.

Er zijn bovendien tal van mogelijkheden om de overdekte accommodatie als sportieve bestemming in te zetten. `Wij denken echt aan bijzondere sporten en initiatieven', vertelt John Streng, voorzitter van de sportraad. 'Een indoor skatebaan bijvoorbeeld. Of (commerciële) jeu de boules zoals dat al bestaat in Amsterdam en Rotterdam. Maar we zien ook indoor beachsporten, 3x3 basketbal, klimsport en eventueel tafeltennis als geschikte sporten voor in de hal.'

`In combinatie met bijvoorbeeld horeca en in gedachten de toekomstige leefwerf zien wij vele mogelijkheden om van dit gebied een nieuw bruisend stukje Dordrecht te maken. Met voldoende ruimte om te sporten', besluit John Streng zijn betoog.

Het college van B&W heeft eerder besloten om in 2020 de hallen te gaan verkopen en daar wordt nu op voorgesorteerd. De bestemming die het complex na de verkoop zal krijgen, ligt dan in de handen van de kopende partij. Op dit moment rust er in ieder geval een gemengde bestemming op de hal, waardoor een combinatie van sport en cultuur ook zelfs mogelijk is. 'We adviseren niet per se om af te zien van de verkoop, maar om te onderzoeken of het complex een sportieve bestemming kan krijgen. Zo wordt sport de hoofdmoot van de verdere ontwikkeling van de hal en het gebied en daar hechten wij als sportraad belang aan.'

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.