Nelleke de Smoker en Kees Thies: "Toekomst RTV Dordrecht ligt in samenwerking"

25 mei 2016
Nelleke de Smoker en Kees Thies: "Toekomst RTV Dordrecht ligt in samenwerking"

DORDRECHT -  Als het aan columnist Kees Thies en D66-fractievoorzitter Nelleke de Smoker ligt, moet RTV Dordrecht meer samenwerken met andere partijen in de Drechtstreek. Dat vertelden zij dinsdagavond in de talkshow Dordtse Koppen, uitgezonden bij diezelfde omroep.

De aanleiding tot de discussie, die inmiddels al een paar maanden duurt, is het besluit van de toenmalige bestuursvoorzitter Cees den Bakker om onder druk van bezuinigingen te stoppen met televisie. Nelleke de Smoker vertelde in Dordtse Koppen vooral veel vragen te hebben over de financiële situatie bij de omroep: "Ik zou eerst willen weten wat het budgetprobleem nu is en wat de voorwaarden zijn die de gemeente heeft gesteld aan de subsidie". De Smoker heeft deze vragen inmiddels in de gemeenteraad gesteld.

Volgens Kees Thies kun je voor het budget dat RTV Dordrecht nu heeft niet echt televisie maken: "Het is het allemaal net niet. Dat is het probleem als je er niet genoeg geld in stopt." Thies vindt het niveau van de omroep vaak bedroevend: "Mensen denken altijd dat ik anti RTV Dordrecht ben, maar het doet mij gewoon zeer als ik mensen op amateuristische wijze journalistiek zie bedrijven".

Nelleke de Smoker zou het toejuichen als er een streekomroep zou komen: "Maar een dergelijke samenwerking kun je niet afdwingen". Volgens Kees Thies moet de politiek zich zo min mogelijk daarmee bemoeien: "Het is sowieso verdacht als een gemeente zich gaat bemoeien met journalistieke producties." Thies pleit ook voor intensievere samenwerking, over eigen ego's heenstappen en minder hobbyisten binnenlaten. "Het gaat om de lokale informatievoorziening, om de controlefunctie van de media op de politiek. Daar zijn wij journalisten voor."

Dordtse Koppen wordt iedere dinsdag uitgezonden om 18:00 uur en daarna ieder uur en in het weekend herhaald. Het programma wordt gemaakt in Bonfire, het jongerencentrum in de Bonifatiuskerk, aan de Wijnstraat 117. Publiek is van harte welkom om de opnamen bij te wonen.

De uitzending van Dordtse Koppen is te bekijken via deze link:
https://youtu.be/lbLewlVA58A of via www.dordtsekoppen.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.