Hans Berrevoets: 'RTV Dordrecht op de goede weg en we krijgen heldere verbeterpunten aangereikt'

17 februari 2017
Hans Berrevoets: 'RTV Dordrecht op de goede weg en we krijgen heldere verbeterpunten aangereikt'

DORDRECHT - Het onafhankelijke onderzoek naar het werk van RTV Dordrecht op tv, radio en internet geeft een positieve uitkomst.

Voorzitter a.i. Hans Berrevoets leest er waardering in voor de gehele lokale media-organisatie. "Medewerkers, vrijwilligers en stagiairs proberen RTV Dordrecht een onmisbare plek in het medialandschap te geven. De neergaande lijn is omgebogen. Wethouder voor mediazaken Piet Sleeking wijst daar in een persbericht ook terecht op"

De voorzitter a.i. baseert zijn reactie op het uitgebreide rapport van het Onderzoekscentrum Drechtsteden en de Raadsinformatiebrief daarover. "We kunnen hier echt iets mee. RTV Dordrecht is op de goede weg, tegelijkertijd krijgen we heldere verbeterpunten aangereikt. Dat is een welkome aanvulling op het huiswerk, dat we als organisatie vanaf de tweede helft van vorig jaar aan het maken zijn onder leiding van de nieuwe directeur en hoofdredacteur Ton van Wijngaarden."

Hans Berrevoets wil uit de vele positieve uitkomsten uit het OCD-onderzoek een paar zaken eruit lichten: om te beginnen is het bereik van televisie gestegen van 39 naar 48 procent, dat is een substantiële groei; het totaalbereik van TV Dordrecht onder jongeren is met meer dan 50 procent gestegen, van 21 naar 35 %; en de kijkdichtheid van het Nieuws op televisie is meer dan verdubbeld, van 13 naar 40 procent. Ook het bereik van de website, het gebruik van de app en de luistercijfers van Drechtstad FM leidden tot tevreden gezichten op de redactie. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor alle medewerkers een stimulans om met onverminderde inzet en verdubbeld enthousiasme verder te gaan met het maken van actuele, interessante en gevarieerde content en programma's voor alle Dordtenaren."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.