RTV Dordrecht krijgt groen licht van gemeente Dordrecht om nog vijf jaar door te gaan

29 augustus 2017
RTV Dordrecht krijgt groen licht van gemeente Dordrecht om nog vijf jaar door te gaan

DORDRECHT - De gemeenteraad van Dordrecht zal de aanvraag voor een nieuwe locale zendmachtiging voor de stichting RTV Dordrecht steunen. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering van een commissie in het Stadskantoor.

De omroep zette zelf op twitter: #raad078 voorstel om rtv dordrecht aan te wijzen wordt overgenomen door de commissie.

Eind september is het ook een hamerstuk in de gemeenteraad om zo de formele weg te bewandelen richtring Commissariaat voor de Media.

Directeur/hoofdredacteur Ton van Wijngaarden legde vooraf de raadsleden de toekomst van de omroep uit met de bestuursleden Fred Venus en Dik van der Zeijden in zijn nabijheid. In maart 2017 had RTV Dordrecht al besloten om opnieuw een zendmachtiging aan te vragen.

Stichting Next Media Dordrecht deed ook nog een poging om de raadsleden achter deze andere omroep te krijgen. De raad volgde echter vooral de door het college van b. en w. eerder uitgesproken voorkeur voor RTV Dordrecht.

Een aantal raadsleden sprak wel de hoop uit dat mensen van Next Media - met voorzitter Martijn Snel als woordvoerder - nog zouden kunnen samenwerken onder de paraplu van RTV Dordrecht.

RTV Dordrecht wil immers een omroep zijn van en voor alle Dordtenaren, zo citeerde een raadslid.

Een raadslid bracht wel de stemming onder woorden door niet t te willen pleiten voor een gedwongen huwelijk.

RTV Dordrecht kan nu in elk geval tot september 2022 plannen maken voor TV, radio en internet. omdat locaal aan alle formele stappen is voldaan die nodig zijn om volgens de mediawet een vergunning te kunnen afgeven. Die eindbeslissing ligt wel in Hilversum.

In 2012 kreeg RTV Dordrecht ook de zendmachtiging maar toen moest onder de paraplu van de organisatie nog op de radio en op internet met andere partners worden samengewerkt. In de praktijk bleek dat moeilijk te zijn. Daarom blijft er nu een kapitein op de schuit, waarbij de formele

zendmac htiging in handen ligt van de stichting RTV Dordrecht.

(Info RTV Dordrecht)

RTV Dordrecht is de lokale omroeporganisatie in de gemeente Dordrecht. RTV Dordrecht verzorgt lokale programma’s en informatie op televisie (TV Dordrecht), radio (Drechtstad FM) en online media (website, facebook, youtube, twitter en deze app).


TV Dordrecht is digitaal bij Ziggo te vinden op kanaal 36, bij KPN op kanaal 1383 en bij Vodafone op kanaal 720; Drechtstad FM is via de ether te beluisteren op 95.7 FM, via de kabel op 105.9 FM; digitaal zit het radiostation bij KPN op 1083, bij Ziggo op 915 en het is ook online te beluisteren.
Organisatie


De dagelijkse leiding van de omroep is in handen van de directeur-hoofdredacteur, ondersteund door een office manager. RTV Dordrecht werkt met een centrale nieuwsredactie waar content geproduceerd en gemaakt wordt voor alle kanalen (online, televisie en radio). De centrale redactie wordt iedere werkdag bezet door een eindredacteur, een verslaggever, 1 of 2 redacteuren, een cameraman en verschillende stagiairs (voor redactioneel en camera-werk). De organisatie bestaat verder uit een eindredacteur speciale producties en een omvangrijke groep vrijwillige medewerkers. Drechtstad FM draait volledig op de inzet van vrijwilligers.


Bestuur
Het bestuur van Stichting RTV Dordrecht bestaat op dit moment uit:

    De heer Fred Venus - voorzitter
    De heer René Portielje - algemeen bestuurslid
    De heer Dick van der Zeijden - secretaris
    Mevrouw Nina van Hoof - algemeen bestuurslid

Medewerkers
Er werken ongeveer dertig personen bij RTV Dordrecht. Een kleine staf betaalde krachten, een aantal freelancers, stagiairs en een grote groep vrijwilligers.
Een selectie:

    Ton van Wijngaarden – directeur-hoofdredacteur
    Evelyne Muller – office manager
    Peter Tromp – eindredacteur nieuws
    Marjolein Vos – eindredacteur speciale producties
    Fokko van der Straaten – eerste cameraman
    Dita Vogelenzang – eindredacteur Junior
    Jan Middelkoop – coördinator ict, faciliteiten en techniek
    Dick Hoogmoed en Olav van Willigen – accountmanagement

PBO
RTV Dordrecht heeft net als de andere lokale omroepen in Nederland een Programmabeleid Bepalend Orgaan (PBO). Dit orgaan heeft als taak het programmabeleid vast te stellen en de uitvoering hiervan te toetsen.
Het PBO bestaat uit mensen die actief zijn binnen de Dordtse samenleving en bijzondere aandacht hebben voor een bepaald facet van of een bepaalde stroming in die samenleving. De leden van het PBO vertegenwoordigen zo veel mogelijk gezamenlijk de sectoren, bedrijfsleven, kunst en cultuur, toerisme en recreatie, natuur en milieu, educatie, (jeugd)zorg, godsdienstige en geestelijke stromingen, landbouw en allochtonen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.