Aandachtscentrum Dordrecht heeft nog geen nieuwe voorzitter gevonden en de tijd dringt

22 december 2019
Aandachtscentrum Dordrecht heeft nog geen nieuwe voorzitter gevonden en de tijd dringt

DORDRECHT - Het Diakonaal aandachtscentrum Dordrecht - kortweg aandachtscentrum - zoekt al enige tijd een nieuwe voorzitter. Ton Minkelis, de tweede voorzitter in de historie van het centrum heeft al eerder in 2019 zijn aftreden aangekondigd. In januari 2020 wil hij afscheid nemen.

Ton heeft tot nu toe niemand gevonden die in de geschiedenis van het aandachtscentrum de derde voorzitter wil worden.

Aan het Steegoversloor lag meer dan een kwart eeuw geleden het begin en Henk Bax kreeg als eerste de voorzitster hamer in handen. Na heel veel jaren vond hij in Ton Minkelis, die al meedraaide in het Platform voor dak- en thuislozen, een opvolger. De Singeol 275 is inmiddels ook al lange tijd de vaste plek voor aandacht.

Het DAC stelt zich op de volgende wijze voor:

Diakonaal Aandachtscentrum Dordrecht
zoekt een
voorzitter

Bent u maatschappelijk betrokken en kerkelijk meelevend, dan is een bestuursfunctie bij het Diakonaal Aandachtscentrum wellicht iets voor u.


Het Aandachtscentrum is al meer dan 25 jaar een plek in Dordrecht waar dagelijks zo’n
50 mensen binnenstappen die behoefte hebben aan begrip, troost, aandacht, rust of een hartverwarmend gesprek met onze gastheren en gastvrouwen.

Deze vrijwilligers worden begeleid door een professionele coördinator, die parttime in dienst is. 
Wij hebben dringend behoefte aan een voorzitter.


Onze voorzitter zal zijn functie neerleggen. De gemiddelde tijdsbesteding per functie is ongeveer 2 à 3 uur per week.


Het bestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor de continuïteit van de stichting en bewaakt de gang van zaken binnen het Aandachtscentrum. Het vergadert 11 keer per jaar waarvan 3 maal in groter verband met de vertegenwoordigers van de participerende  kerken uit Dordrecht en Zwijndrecht.
Wij bieden u de mogelijkheid om deze zinvolle plek in de stad mede vorm te geven.


Als u interesse heeft kunt u  een korte motivatiebrief zenden naar secretariaat@aandachtscentrumdordrecht.nl.  Algemene informatie vindt u op onze website www.aandachtscentrumdordrecht.nl. Voor inhoudelijk informatie kunt u contact opnemen met Dhr. A. (Ton) van de Minkelis (voorzitter) a.minkelis@kpnplanet.nl,

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.