Ingezonden brief: 'Zorg voor goede bereikbaarheid vuurwerkshow'

24 december 2019 door Hennie van der Zouw
Ingezonden brief: 'Zorg voor goede bereikbaarheid vuurwerkshow'

DORDRECHT - Van Abel Janssens ontvingen we een ingezonden brief met de volgende titel: 'Zorg voor goede bereikbaarheid vuurwerkshow.'

'In Dordrecht wordt op Oud en Nieuw voor het eerst een grootschalige vuurwerkshow georganiseerd. Het gaat om een show bij het drierivierenpunt. Ook wordt de binnenstad vuurwerkvrij. Het is een onderdeel van de maatregelen om de vuurwerkoverlast tegen te gaan. Mensen die naar de vuurwerkshow willen kijken hebben het beste zicht vanaf de Merwekade en het Groothoofd. Maar hoe moeten mensen zonder auto naar deze show gaan?'

'Op oudejaarsavond houdt het openbaar vervoer er na acht uur 's avonds mee op en voor mensen die in wijken als Crabbehof, Dubbeldam en de Dordtse Hout wonen is het vrij ver fietsen, zeker op een donkere koude oudejaarsavond. Waarom zou het ov niet kunnen rijden?'

'Natuurlijk hoeft niet de volledige dienstregeling gereden te worden, er is een goede reden waarom het ov op oudejaarsavond plat ligt. Maar een beperkte busdienst vanaf de buitenwijken naar het centrum met bijvoorbeeld per lijn één bus naar de vuurwerkshow die na afloop weer terug rijdt moet toch wel realiseerbaar zijn. In Rotterdam rijdt de metro ook gewoon op oud-en-nieuw. Om dezelfde reden, namelijk zodat mensen naar de vuurwerkshow kunnen komen. Tijdens de kerstmarkt en Dordt in Stoom rijden er al zulke pendeldiensten, dus logistiek is het mogelijk.'

'Dus beste gemeente, waarom zou het ov op oudejaarsavond niet beperkt kunnen rijden?'

Tot zover de ingezonden brief van Abel Janssens

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.