Ganzen Brittenburg

30 december 2019 door Hennie van der Zouw
Ganzen Brittenburg

DORDRECHT - De gemeente heeft vorige week (vrijdag 27 december) een groep ganzen gevangen in de wijk Sterrenburg. De ganzen veroorzaakten veel overlast in de omgeving Waterman, Brittenburg en Assumburg. Het ging daarbij om veel geluidsoverlast overdag en 's nachts, overlast door uitwerpselen bij woningen en speelplekken en agressie richting mensen en andere dieren. De ganzen zijn naar een professionele ganzenopvang gebracht.

Enkele ganzen werden oorspronkelijk gehouden op de dierenweide aan de Mildenburg. De groep is de afgelopen jaren steeds meer de buurt ingetrokken. Ook is de groep fors uitgebreid. Naar aanleiding van de vele klachten heeft de gemeente besloten de ganzen weg te halen uit de Brittenburg. De gemeente heeft dat gedaan op grond van de Wet Dieren.

Nieuw huurcontract
De actie staat los van de andere klachten over de dierenweide. De gemeente heeft de eigenaar een nieuw huurcontract aangeboden met nadere voorwaarden, zoals een maximum aantal dieren en het verwijderen van illegale bouwwerken.
In verband met bedreigingen hebben de handhavers van de gemeente aangifte gedaan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.