Vereniging Groei & Bloei Dordrecht vraagt foto’s mee te nemen tijdens viering 40-jarig bestaan

02 januari 2020
Vereniging Groei & Bloei Dordrecht vraagt foto’s mee te nemen tijdens viering 40-jarig bestaan

DORDRECHT - De eerste activiteit van de vereniging Groei & Bloei Dordrecht op maandagavond 13 januari heeft een feestelijk tintje. Naast een nieuwjaarslezing over plaagdieren door Suze Peters, wordt het veertig jarig bestaan van de vereniging gevierd. Groei & Bloei vraagt belangstellenden archiefmateriaal of foto’s mee te nemen over Groei & Bloei, om het archief completer te kunnen maken.

Groei en Bloei Dordrecht is voor alle tuinliefhebbers in Dordrecht en Omstreken. Ze heeft altijd ideeën en tips over tuinieren en aanverwante onderwerpen. Ze organiseert uiteenlopende activiteiten, als een demonstratie snoeien, bloemschikken en tuinreizen. Het komende jaar staat bij hen in het teken van de eetbare tuin.

Suze Peters verzorgt de eerste lezing van dit jaar bij Groei & Bloei. Ze is auteur van het Plaagboek, dat vorig jaar uitkwam. Haar lezing gaat over plaagdieren, de dieren die soms als lastig worden ervaren, omdat zij de mooie planten opeten. Wat kun je daaraan doen en welke functie hebben zij in het tuinweb, waarvan zij een onderdeel zijn.

Slakken, spinnen, rupsen en luizen zijn dieren die veel ergernis kunnen geven. Suze geeft advies hoe je hiermee om kunt gaan, vertelt welke milieuvriendelijke manieren er zijn om de overlast te beperken en  welke maatregelen wij zelf kunnen nemen om onze planten tot hun recht te laten komen.

De lezing vindt plaats in de Gravenhorst, Vijverlaan 1002. De avond begint om 19.30 uur.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.