Gemeente is begonnen met snoeien treurwilgen

06 januari 2020
Gemeente is begonnen met snoeien treurwilgen

DORDRECHT - Deze week snoeit de gemeente ongeveer 25 treurwilgen, voornamelijk in de wijken Sterrenburg en Wielwijk. Vandaag zijn ze begonnen in de Pieter Zeemanweg. Ze snoeien de bomen erg kort. Zo voorkomen ze dat ze uit elkaar waaien en dat er grote stukken uit breken. Op deze manier gaan de bomen veel langer mee.

Vorig jaar heeft de gemeente dit ook bij een aantal treurwilgen gedaan. Op de foto's zie je hoe de treurwilg er een jaar na het kort snoeien uit ziet. Om de bomen op de lange termijn te kunnen behouden, is het nodig dat ze om de vier jaar deze snoeimaatregel krijgen.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.