Molenaar van Kyck over den Dyck, Peter Raggers, geeft lezing over 800 jaar Dordtse molengeschiedenis

11 januari 2020
Molenaar van Kyck over den Dyck, Peter Raggers, geeft lezing over 800 jaar Dordtse molengeschiedenis

DORDRECHT - Op woensdag 15 januari houdt Peter Raggers een lezing over  800 jaar Dordtse molengeschiedenis/ "Oude wind", bij de molen Kyck over den Dyck.

Peter is molenaar en instructeur op de molen Kyck over den Dyck en deelt zijn kennis over de rijke molengeschiedenis van 800 jaar op het eiland van Dordrecht. Bijna alle soorten molens hebben hier gestaan en gewerkt. Peter vertelt verder over de papierindustrie, die hier begonnen is en over houtzagerij.

De lezing is van 20.00 tot 22.00 uur. De molen is om 19.30 open. De entree is € 3,50 incl. koffie/ thee. In de pauze kunt u de molen-maquette in wording bekijken. De lezing wordt op de tweede zolder gegeven, bereikbaar met een brede trap. Voor dove en slechthorende bezoekers is er een schrijftolk aanwezig.

Aanmelden voor de lezing kan bij: peterraggers1948@gmail.com. Kyck over den Dyck bevindt zich aan de Noordendijk 144.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.