BVD maakt zich zorgen over de Wantijbrug in de N3

29 augustus 2019
BVD maakt zich zorgen over de Wantijbrug in de N3

DORDRECHT - Vele Dordtenaren maken dagelijks gebruik van de Wantijbrug N3. Beter Voor Dordt is danook verbaasd over het uitstel van de aanpak van de Wantijbrug N3. Rijkswaterstaat heeft nog niet zo lang geleden aangekondigd dat de brug op korte termijn afgesloten zou worden voor noodzakelijk onderhoud. ‘…..de brug is op leeftijd en verkeert in slechte staat. Om de brug opgewassen te laten zijn tegen het vele zware verkeer, moeten de muren van de kelder worden vervangen…...’ publiceerde Rijkswaterstaat.

De fractie van Beter voor Dordt heeft daarover de volgende vragen.
1. Herkent het college zich in de ‘slechte’ staat van de brug?
2. Heeft Rijkswaterstaat de onderzoek rapportage gedeeld met de gemeente waaruit blijkt dat het onderhoud noodzakelijk is?
3. Zo ja, kan deze rapportage openbaar worden gemaakt en worden gedeeld met de gemeenteraad?
4. Een afsluiting op korte termijn zoals eerder voorgesteld door Rijkswaterstaat suggereert minimaal dat er sprake is van meer dan geringe risico’s voor het gebruik van de brug. Is het college het eens met deze veronderstelling?
5. Welke risico’s zijn er door het uitstel van het onderhoud?
6. De N3 inclusief de Wantijbrug is een route waarover vervoer van gevaarlijke stoffen plaatsvindt. Is het college van mening dat dit vervoer zonder risico’s kan plaatsvinden tot het moment dat wel met de renovatie wordt begonnen?
7. Zijn de aangekondigde spoedreparaties voldoende om de veiligheid te garanderen?
8. Staat het college in voor de veiligheid van het gebruik van de Wantijbrug?
9. Welke maatregelen neemt de gemeente daartoe in samenspraak met Rijkswaterstaat?

Hoogachtend,
Beter Voor Dordt

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.