IKC de Fontein locatie Wielwijk officieel geopend én Afvalvrije School

16 januari 2020 door Hennie van der Zouw
IKC de Fontein locatie Wielwijk officieel geopend én Afvalvrije School

DORDRECHT - Op 14 januari 2020 om 8:30 uur heeft wethouder van Onderwijs Peter Heijkoop de officiële openingshandeling verricht bij IKC de Fontein in Wielwijk. Toen de leerlingen en ouders op het schoolplein aankwamen bleek de deur van de school vergrendeld te zijn met een ketting en twee cijfersloten. Voor alle groepen lagen er opdrachten die moesten worden uitgevoerd om zo de code te kraken. Nadat elke groep één cijfer had gebracht kon de wethouder de cijfersloten openen en kon iedereen naar binnen.

Samen met de officiële opening werd ook het startsein voor de Afvalvrije School gegeven. Dit houdt in dat er op school afval gescheiden wordt in vier afvalstromen en dat er gekeken gaat worden hoe er minder afval geproduceerd kan worden. Als eerste stap kregen alle leerlingen een dopper en een broodtrommel mee naar huis. Door deze thuis te vullen komen er geen pakjes en blikjes meer de school in.

IKC de Fontein is helemaal klaar voor een duurzame toekomst. Na een renovatie van vier maanden is het gebouw aan de Douwe Aukesstraat 3 weer helemaal als nieuw. Aan de buitenzijde is het gebouw in oorspronkelijke staat teruggebracht en aan de binnenzijde volledig vernieuwd. Op het dak liggen zonnepanelen. Er liggen plannen voor de ontwikkeling van een groen schoolplein waarbij gaat worden samengewerkt met de Albatros en SDK.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.