LEO, de nieuwste culinaire hotspot in Dordrecht, opent zijn deuren op het Leerpark

17 januari 2020 door Hennie van der Zouw
LEO, de nieuwste culinaire hotspot in Dordrecht, opent zijn deuren op het Leerpark

DORDRECHT - LEO opende op woensdag 15 januari zijn deuren op het Dordtse Leerpark. Met zijn unieke concept en in een zich snel ontwikkelend, dynamisch stadsdeel is LEO de plek waar je terecht kunt voor een goede kop koffie, een zakelijke lunch, etentje met de familie of een gezellige borrel.
Samen met studenten van de horecaopleiding en met de medewerkers van LEO werd LEO officieel geopend door Jan Lokker, lid van het college van bestuur van het Da Vinci College: “Twee jaar geleden nam het Da Vinci College grand café Bellissimo over van Drechtwerk. Dit gaf het Da Vinci College de mogelijkheid om tegelijk invulling te geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en onze studenten contextrijk beroepsonderwijs aan te bieden.

Met een aantal gepassioneerde collega’s en een externe partij, Mars interieurarchitecten, is er hard gewerkt aan een nieuw horecaconcept. Na een ingrijpende verbouwing staat er nu een eigentijdse horecagelegenheid waar iedereen zich thuis voelt. Gastvrijheid en toegankelijkheid staan dan ook voorop bij LEO. Een naam met een knipoog naar Leonardo Da Vinci maar ook een naam met inhoud: LEO staat voor Leren, Eten en Ontmoeten.”

Want behalve culinaire hotspot is LEO ook een leerbedrijf. Studenten van de horeca- en hospitalityopleidingen van het Da Vinci College leren bij LEO hun vak in de praktijk. Sander, eerstejaars student kok: “Leren koken in een echt restaurant is veel leuker dan bijvoorbeeld voor een docent of een klein groepje gasten. Hier leer je echt te werken en heb je ook te maken met tijdsdruk en daar leer je veel meer van. Zo leer je meteen wat het vak inhoudt.”

Een vak dat diepgewortelde tradities heeft waar het gaat om smaak, kwaliteit en gastvrijheid. Maar ook een vak dat meegaat met zijn tijd. Bij LEO leren studenten door te doen en over grenzen heen te kijken, met bijvoorbeeld gerechten uit verschillende culturen, veganistische gerechten en met alternatieve proteïnen zoals sprinkhanen.

De groep studenten die werkt en leert in LEO wisselt jaarlijks van samenstelling. Het restaurant staat onder leiding van een vaste groep horecaprofessionals en docenten en kan verder bouwen op een zeer betrokken groep vaste medewerkers die samen een inclusief team vormen. Want bij LEO is iedereen welkom!

LEO is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 20.00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.