Een mooie ochtend met krentenbollen en files

20 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Een mooie ochtend met krentenbollen en files

DORDRECHT - Deze maandag was de Wantijbrug voor het eerst op een werkdag afgesloten voor het  autoverkeer. Daarmee werd de fietsroute langs de N3 veel leuker en aantrekkelijker. Dat werd deze maandagochtend gevierd..

Alle fietsers (en wandelaars) die maandagochtend vroeg tussen 7:45 uur en 9:00 uur over of onder de Wantijbrug fietsen, kregen door vrijwilligers van de Fietsersbond een bedankje. Zij kregen een verse krentenbol en een bedankkaartje.Overigens kwam de zon deze ochtend om 8:36 uur op was dat het vanaf ongeveer 8:15 uur licht genoeg is om foto´s te maken. Het was in ieder geval redelijk weer om te fietsen......

Ook was er dan een woordvoerder beschikbaar onder aan de Wantijbrug, aan het einde van de Merwedestraat voor eventuele vragen over de afsluiting van de brug. Voor beantwoording van lokale vragen was er iemand van de gemeente Dordrecht aanwezig.

De voorspelde verkeerschaos bleef gelukkig uit, maar zeer druk was het in de ochtendspits wel op de wegen in en om Dordrecht.

In de aanloop naar de werkzaamheden werd het gebruik van alternatieve vervoersmiddelen aangeprezen, zoals de scooter en fiets, waarmee nog wel gebruik kan worden gemaakt van de Wantijbrug.

Foto's: Wim van de Pol.

Ook verkeerswethouder Rik van der Linden nam een kijkje. ‘Het wegbeeld in de stad: druk, maar het verkeer blijft goed op gang’, was zijn indruk.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.