Jong078: Een regionale krant speciaal voor kinderen

21 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Jong078: Een regionale krant speciaal voor kinderen

DRECHTSTEDEN - 11.000 kinderen, die in Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht in groep 5 t/m 8 zitten, ontvangen vanaf deze maand 10 keer per jaar de regionale kinderkrant Jong078. Donderdag 23 januari 2020 overhandigen de Dordtse wethouder Onderwijs Peter Heijkoop, de Dordtse kinderburgemeester Marije en oprichter van Jong078 Linda te Veldhuis de eerste editie van de krant aan leerlingen van School Vest.

Kinderkrant Jong078 wordt maandelijks verspreid via de basisscholen en openbare gelegenheden, zodat Jong078 voor alle kinderen beschikbaar en bereikbaar is. Oprichter Linda te Veldhuis: ‘Onderwerpen in de krant zijn bijvoorbeeld: sport, kunst en cultuur, toekomst, klimaat, beroepen, techniek, natuur, verkeer, maritiem, school en media, maar bijvoorbeeld ook problemen waar kinderen mee in aanraking kunnen komen, zoals verslaving of ziekte. Met opdrachten in de krant kunnen de leerlingen en leerkrachten in de praktijk aan de slag.’

Ideeën voor de krant
Linda te Veldhuis vertelt: ‘Alle artikelen worden geschreven vanuit de beleving van kinderen. Dat zorgt voor herkenning en leesplezier. Kinderen kunnen zelf ook ideeën voor artikelen aandragen, via hun leerkracht of ouders/verzorgers bijvoorbeeld.’

Partners
Kinderen en scholen betalen geen abonnementsgeld voor kinderkrant Jong078 en er staan alleen artikelen in, geen commerciële advertenties. Dit betekent dat de financiering op andere manieren gerealiseerd is. Bijdragen van fondsen, stichtingen, gemeenten, banken, maatschappelijke en culturele organisaties, het regionale bedrijfsleven en crowdfunding hebben het uitgeven van de krant in 2020 mogelijk gemaakt. Linda te Veldhuis: ‘Ik wil alle partners van Jong078 hartelijk bedanken voor hun vertrouwen in dit initiatief. Uiteraard sta ik open voor contact met overige partijen om te kijken naar samenwerkingsmogelijkheden.’

Jong078 is te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn. Alle edities van Jong078 worden na verschijning ook gepubliceerd op https://issuu.com/kinderkrantjong078.

VERSCHIJNINGSDATA 2020
Donderdag 23 januari 2020
Donderdag 20 februari 2020
Donderdag 19 maart 2020
Donderdag 16 april 2020
Donderdag 28 mei 2020
Donderdag 25 juni 2020
Donderdag 17 september 2020
Donderdag 15 oktober 2020
Donderdag 12 november 2020
Donderdag 10 december 2020

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.