Prof. Erik Borgman verzorgt Henry Nouwen-lezing in Trinitatiskapel Dordrecht

13 januari 2020
Prof. Erik Borgman verzorgt Henry Nouwen-lezing in Trinitatiskapel Dordrecht

DORDRECHT - De 88ste geboortedag van priester/psycholoog prof. Henry Nouwen (1932-1996) wordt op vrijdag 24 januari in de Trinitatiskapel (Vriesestraat 20) in Dordrecht herdacht. Prof. Erik Borgman, (zie middelste foto) hoogleraar filosofie en religie aan de Universiteit van Tilburg, zal de Henry Nouwen lezing uitspreken. De titel van zijn lezing  is:  Zou God ons misschien kunnen helpen?  Het programma in het licht van het leven en werk van Henry Nouwen begint om acht uur.

Dordtenaar mr. Ton Delemarre (1933) is de aanjager van activiteiten rondom zijn (jeugd) vriend Henry Nouwen. Hij krijgt medewerking van Ad Kasius van boekhandel Present en van de Karmelgroep Dordrecht. Ook de landelijke Henry Nouwenstichting heeft in de persoon van Laurent Nouwen steun toegezegd. 

Henry Nouwen schreef een veertigtal spirituele boeken en zijn werk werd in veertig talen vertaald.  De bestseller ,,Eindelijk thuis" - rond een schilderij van Rembrandt over de Verloren zoon - gaf presidents-kandidate Hillery Clinton troost, nadat zij maanden mentaal moest herstellen van de nederlaag tegen de huidige president van Amerika Donald Trump.  Ook het TV programma De Wereld draait door (DWDD) besteedde daar aandacht aan. Henry Nouwen geldt in de Verenigde Staten (VS)  als wellicht de  meest gelezen auteur uit Nederland mede door zijn medewerking aan de TV kerkdienst Hour of Power.

Nouwen was een Nederlands katholiek priester en als hoogleraar verbonden aan de Yale en Harvard universiteit (VS), Hij was betrokken bij de civil rights movement van ds. Martin Luther King en kreeg naam als schrijver van een veertigtal spirituele werken. Hij brak zijn wetenschappelijke carrière op het hoogtepunt af om zich te wijden aan de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking  in een van de Arkgemeenschappen, L'Arche Daybreak in Canada.

Na de lezing van professor Erik Borgman volgt een gesprek met de zaal,. Het geheel wordt omlijst door muziek en zang. Harpiste Sarah van Domburg, zangeres Suzanne Kazius en violiste Lisa van Dijk zullen Taize liederen vertolken. Annenies Keur is gespreksleidster. De toegang tot de avond is vrij. Na afloop is er een vrijwillige collecte.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.