Wethouder Rik van der Linden leest voor bij SDK kinderopvang tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

22 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Wethouder Rik van der Linden leest voor bij SDK kinderopvang tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

DORDRECHT - Met de aftrap van het Nationale Voorleesontbijt was het vandaag een feestje op alle locaties van SDK kinderopvang! Veel kinderen hebben in hun pyjama ontbeten en konden daarna luisteren naar een mooi verhaal. Op onze locatie Groenland werd door Wethouder Rik van der Linden voorgelezen uit het boek ‘Moppereend’. De kinderen luisterden aandachtig en moesten ook erg lachen om het handpoppetje van Moppereend. De wethouder was zo enthousiast, dat hij ook nog bij een tweede groep kinderen van peuterspeelzaal Groenland heeft voorgelezen. De kinderen bedankten de wethouder na het mooie verhaal en wilden hem ook graag een handje geven. Het boek waaruit de wethouder voorlas is na afloop ook nog door hem gesigneerd, ontzettend leuk!

Op een van onze andere locaties, Beregoed, kwam het vriendinnetje van Puk op bezoek. Zij kwam ook uit het prentenboek ‘Moppereend’ voorlezen. De kinderen hebben aandachtig geluisterd en vonden vooral de outfit van het vriendinnetje van Puk heel mooi!

Het boek ‘Moppereend’ is een heel interactief boek waarbij kinderen op vele momenten kunnen meepraten. Zo kenden de peuters alle dieren uit het boek en riepen ook luidkeels de verschillende dierengeluiden mee. Kraaien als een haan, knorren als een varken en blaten als een geit.

‘Moppereend’ in het kort
Eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan wil deelnemen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het "megantisch' groot is. En dan wordt de grijze wolk blauw, paars en geel en uiteindelijk zwart, en barst er opeens een enorme regenbui los. Alle dieren spelen in de regen en ook eend is weer helemaal blij! Na de regen komt de regenboog in al haar kleuren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.