Herstellende Brugwachter Teus leidt verkeer in goede banen over Prins Hendrikbrug tijdens afsluiting Wantijbrug

20 januari 2020
Herstellende Brugwachter Teus leidt verkeer in goede banen over Prins Hendrikbrug tijdens afsluiting Wantijbrug

DORDRECHT - Of het zal helpen is de vraag, maar de pop Brugwachter Teus belooft tijdens de afsluiting van de Wantijbrug, alles in het werk te stellen om het verkeer in goede banen over de Prins Hendrikbrug te leiden. Teus is net op tijd weer op de been van een griep. De Wantijbrug is tenslotte vanaf vandaag een tijdje afgesloten.

Teus treft het niet. Hij was net terug van een avontuur in Den Bosch en liep een flinke griep op, in zijn brugwachtershuisje aan de Prins Hendrikbrug. Gelukkig heeft Mignon zich over hem ontfermt. Ze bracht Teus een bezoek en liet een kistje fruit achter. Hoewel hij hier helemaal niet zo'n zin in had, knapte hij op van het bezoek.

Brugwachter Teus is een kunstproject van Jan Stroeve. De pop beleeft als brugwachter aan de Prins Hendrikbrug allerlei avonturen. Elke maand is Teus met iets anders bezig in of om zijn huisje.

Derde druk boek
Dat Teus populair is blijkt wel uit het feit dat zijn boek Brugwachter Teus voor de derde keer is gedrukt. Vorig jaar april kwam dit boek uit. Hierin staan de belevenissen van Teus in zijn laatste jaar op de Dordtse Prins Hendrikburg, voordat hij voor een tijdje naar Den Bosch verhuisde.

In korte tijd is Teus uitgegroeid tot een veelbesproken figuur, die steeds voor verwondering bij de voorbijgangers zorgt en een schare volgers heeft op Facebook.

Het boek is gebonden, rijk geïllustreerd, met korte verhalen, situaties, foto’s en reacties. Het is verkrijgbaar bij kinderboekwinkel De Giraffe aan de Groenmarkt 163.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.