Elf vrachtwagens met gevaarlijke stoffen binnen bebouwde kom aangetroffen

23 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Elf vrachtwagens met gevaarlijke stoffen binnen bebouwde kom aangetroffen

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Sinds maandag 20 januari 2020 is de N3 Dordrecht - Papendrecht wegens onderhoudswerkzaamheden aan de Wantijbrug in beide richtingen afgesloten. De N3 is normaliter een vaste route voor vrachtwagens met gevaarlijke stoffen. Maar omdat die nu dus tijdelijk onbegaanbaar is gaan chauffeurs zoeken naar alternatieve routes.

Bij de eerste twee dagen controleren in en rond Dordrecht en Zwijndrecht hebben Inspecteurs gevaarlijke stoffen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) 11 vrachtwagens met gevaarlijke stoffen aangetroffen die zich onterecht binnen de bebouwde kom begaven. Door de afsluiting van de N3 zijn de desbetreffende chauffeurs vermoedelijk in Zwijndrecht en Dordrecht terechtgekomen.

De komende weken zal het ILT extra toezicht houden in de Drechtsteden in verband met de afsluiting van de N3. Met name zullen onder andere de Stadsbrug en de Drechttunnel in de gaten worden gehouden op het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.