Meedenken over ontwikkeling van de Spuiboulevard

27 januari 2020
Meedenken over ontwikkeling van de Spuiboulevard

DORDRECHT - De komende jaren wordt de Spuiboulevard aangepakt, met onder andere het Huis van Stad en Regio. Vier architectenbureaus hebben een ontwerp gemaakt. In het SpuiLAB aan de Spuiboulevard 210 zijn deze vier ontwerpen en maquettes te zien. Iedereen kan hier zijn visie op geven, wat meegenomen wordt door een onafhankelijke jury.

Van 1 februari tot en met 9 februari is de tentoonstelling open van 12.00 tot 17.00 uur, ook in het weekend. Op donderdag is de tentoonstelling open van 12.00 tot 20.00 uur.

Op de facebookpagina van de gemeente zijn al tal van visies van bewoners op het te ontwikkelen gebied.
“ Architectuur gaarne aan laten sluiten bij de klassiek historische uitstraling van de binnenstad”, wil Piet. “Aub geen vierkante kubussen etc.”

“Kleinschalige wooneenheden voor ouderen in de vorm van hofjes dat de noodzakelijke doorstroming vanuit grotere ééngezinswoningen kan bevorderen”, ziet Jake graag.

Verder klinkt veelal de roep om meer sociale huur en betaalbare koopwoningen. De komst van een HBO wordt genoemd, geen hoogbouw en de wens voor een mooie overgang tussen de stad en de rest van Dordt. “Niet de harde grens die de Spuiboulevard nu is”, aldus Oscar.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.