Rabbijn Soetendorp bij opening expositie over de Holocaust in Dordrecht

26 september 2011

DORDRECHT - Samen met burgemeester Arno Brok van Dordrecht zal rabbijn Awraham Soetendorp op zondag 2 oktober de expositie Tragedies to Remember openen in Dordrecht. Rabbijn Soetendorp nam in 2008 afscheid van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag vanwege pensionering, maar is sindsdien nog steeds een actief bestrijder van antisemitisme en voorvechter van mensenrechten en interreligieuze dialoog.

 
 Tragedies to Remember  is een multimediale expositie over de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze is gebaseerd op een serie sobere en scherp getekende gedichten, geschreven door Edjo Frank (1949).
 
De expositie bestaat uit een documentaire met zestien “oude” en “nieuwe” Nederlanders, die ieder een  gedicht voordragen, gecombineerd met filmbeelden uit het Rotterdam, waar zijn grootouders een winkel hadden,  van voor 1940 en uit de eerste oorlogsjaren. Er is een video-installatie van de linosneden door de Dordtse beeldend kunstenares Diana van Hal en de poëzie, panelen met foto’s en documenten uit het familie-archief van Frank. Er is ook een boekwerk met achtergrondinformatie. Het grootste deel van Frank’s familie werd omgebracht in Auschwitz en andere vernietigingskampen.
 
 Vanaf 3 oktober tot en met 29 oktober is de expositie voor het publiek vrij toegankelijk in gebouw De Berckepoort, Voorstraat 220, 3311 ET Dordrecht, tel. 078-6393444. Dagelijks van 09.00–21.00 uur, op zaterdag van 09.00–17.00 uur. Op zondag en tijdens de herfstvakantie gesloten.
 
 
 
Nadere informatie: www.omnooittevergeten.wordpress.com. 
Uitgever: www.insperience-uitgeverij.nl .
Voor geïnteresseerden is deze korte filmtrailer wel aardig om te zien: http://youtu.be/qaVMUFVIAcs
 
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.