Nog geen duidelijkheid wanneer Oudewater wordt genoemd bij standbeeld in Dordrecht

31 januari 2020
Nog geen duidelijkheid wanneer Oudewater wordt genoemd bij standbeeld in Dordrecht

DORDRECHT / OUDEWATER -  Het is nog niet duidelijk wanneer Oudewater als twaalfde plaats zichtbaar wordt bij het standbeeld van Willem van Oranje in Dordrecht. Zowel AD / De Dordtenaar als AD het Groene Hart berichten dat deze week.

,,De gemeente Dordrecht en de Prins Willem de Eerste Stichting zijn nog altijd in gesprek over de toevoeging van Oudewater op de sokkel van het standbeeld van Willem van Oranje.
Het beeld werd in oktober vorig jaar onthuld door prinses Beatrix. Tot ontsteltenis van Pieter Verhoeve, toen nog burgemeester van Oudewater, ontbreekt de naam van de Utrechtse gemeente als enige terwijl de stad wel deelnam aan de Eerste Vrije Statenvergadering in 1572.", aldus het AD.

Op twitter reageren zowel burgemeester Pieter verhoeve (die vorig jaar van Oudewater naar Gouda ging) en burgemeester Wouter Kolff (Dordrecht).

Pieter Verhoeve vatte zijn mening op de volgende wijze samen:

Wat een hovaardij van Prins Willem de Eerste Stichting. In 1572 had de helft van de 12 deelnemende steden aan de Eerste Vrije Statenvergadering geen stemrecht. Het weglaten van Oudewater is daarom willekeur. Bestuur, wees sportief en herstel de fout ;-)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.