Speel mee in een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog

26 januari 2015
Speel mee in een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog

DORDRECHT - Jeugdtheaterschool Dordrecht (ToBe cultuurcentrum) doet dit jaar voor de tweede keer mee aan het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland zijn op 4 mei theatervoorstellingen te zien die gebaseerd zijn op verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Dit jaar doet Dordrecht mee met een locatievoorstelling, gespeeld in de omgeving van Schouwburg Kunstmin, en jij kunt meespelen!

We zoeken voor deze theatervoorstelling naar jongeren van 12 tot en met 25 jaar die graag toneelspelen. Als speler van de voorstelling ga je aan het werk met waargebeurde verhalen uit de Tweede Wereldoorlog in Dordrecht. Je repeteert vanaf half februari tot en met de eerste voorstellingsdag in het Energiehuis (Noordendijk 148 in Dordrecht) op dinsdagavonden en een aantal zaterdagen. Op maandag 4 en dinsdag 5 mei (Dodenherdenking en Bevrijdingsdag) speel je de voorstelling, dit valt in de meivakantie.

De auditie voor Theater Na de Dam vindt plaats in het Energiehuis op maandag 9 februari van 19.00 tot 20.30 uur. Geef je uiterlijk donderdag 5 februari op voor de auditie via remco.went@tobe.nl. Vermeld hierbij je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Deelname aan de auditie is gratis. Als je vervolgens wordt geselecteerd, betaal je eenmalig €50,- voor deelname aan het project.

Verhalen
Voor de voorstelling zoekt de jeugdtheaterschool ook verhalen. Heeft u zelf de oorlog meegemaakt of kent u een waargebeurd verhaal uit de oorlog en wilt u dit verhaal graag delen? Dan kunt u dit ook melden via remco.went@tobe.nl, graag uiterlijk donderdag 19 februari. Op zaterdag 28 februari is er een vertellersbijeenkomst waarbij de spelers en verhalenvertellers elkaar ontmoeten.

Omgeving Kunstmin
Editie 2015 van Theater Na de Dam Dordrecht gaat zich afspelen in de omgeving van Schouwburg Kunstmin, op straat en in de huizen. Hiervoor wil Jeugdtheaterschool Dordrecht graag samenwerken met bewoners in de wijk. Binnenkort wordt er een brief huis-aan-huis verspreid om bewoners te informeren en om ze te betrekken bij de voorstelling als ze dit graag willen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door hun huis als speelplaats ter beschikking te stellen of door te helpen als vrijwilliger.

Foto: Theater Na de Dam Dordrecht 2014. (foto door Tim Leguijt)
Dit is een foto van de TNdD-voorstelling van vorig jaar in Dordrecht, naam voorstelling: “Wat we wisten, wat we weten, wat we nooit zullen weten”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.