Speel mee in een voorstelling over Dordrecht

31 januari 2020 door Hennie van der Zouw
Speel mee in een voorstelling over Dordrecht

DORDRECHT - ToBe maakt een theatervoorstelling over de stad! Jongeren uit Dordrecht en omgeving kunnen zich aanmelden om mee te spelen. Op zaterdag 22 februari om 13.30 uur is de startbijeenkomst in het Energiehuis en op 4 en 5 mei (Herdenkings- en Bevrijdingsdag) speelt de voorstelling op een bijzondere locatie in Dordrecht, de stad is het decor. Om mee te spelen is theaterervaring niet nodig.

De voorstelling wordt gemaakt op basis van Dordtse verhalen over de Tweede Wereldoorlog en over vrijheid. De repetities vinden plaats in het Energiehuis en later ook op de locatie in de stad. Het is extra bijzonder, omdat de voorstelling onderdeel is van het landelijke project Theater Na de Dam. Door heel Nederland zijn op 4 en 5 mei theatervoorstellingen te zien. Deelnemers betalen eenmalig € 15,- om mee te doen met Theater Na de Dam Dordrecht. Meer info en aanmelden: https://www.tobe.nl/cursus/theater-na-de-dam/1/2019/

Startbijeenkomst
Op zaterdag 22 februari is de eerste bijeenkomst van 13.30-16.00 uur. De spelers maken dan kennis met regisseur Themba Schmitz. Ze geeft dan meer uitleg over het project en gaat alvast aan de slag met de jongeren.

Repetities
De repetities vinden plaats van maart tot en met mei, op zaterdagen en ook doordeweeks in de meivakantie. Daarnaast gaan de spelers in april naar Amsterdam voor de Jongerendag van Theater Na de Dam. Daar volgen ze workshops en ontmoeten ze jongeren uit het hele land die ook een voorstelling maken voor Theater Na de Dam. Het is belangrijk dat je bij alle repetities aanwezig bent, omdat de voorstelling in een korte tijd wordt gemaakt.

Bron foto's: Peter Verheijen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.