Jan Janssen voelt zich in Dordrecht eenzame (kritische) horzel en neemt journalistiek en voorlichters de maat

01 februari 2020
Jan Janssen voelt zich in Dordrecht eenzame (kritische) horzel en neemt journalistiek en voorlichters de maat

DORDRECHT - Oud-gemeenteambtenaar van Dordrecht JAN JANSSEN richt in zijn weekbrief zijn (kritische) pijlen op afdeling voorlichting van de gemeenten en op de pers.

Hij vindt dat de journalistiek niet de rol heeft van waakhond van de democratie, zoals dat vroeger in de stad werd gezegd met verschillende dagbladen.

Jan Janssen beschouwt zich als eenzame (kritische) horzel. De voorlichters van de gemeente deelt hij in bij de afdeling propaganda.

Janssen schrijft de volgende mening op:

Toch raar. Dat een afdeling Propaganda van de gemeente, die wij met zijn allen betalen, alleen maar reclame maakt voor de gemeente. Eigenlijk zou het beter zijn als het werk van deze afdeling kritisch zou worden aangestuurd door inwoners van de stad (Dordrecht Marketing/VVV heeft een eigen bestuur!,

RTV Dordt heeft een ProgrammaBeleidsbepalendOrgaan, daar kan de afdeling voorlichting zo aangehangen worden, beiden worden ook betaald uit publieke middelen, het idee is zo gek nog niet). Nog beter zou het zijn als hun werk, en dat van hun bazen uit de gemeente, in de pers scherper de maat zou worden genomen.

Een functionerende democratie heeft minstens drie dingen nodig: verkiezingen, onafhankelijke rechtspraak en onafhankelijke en kritische media. Dat laatste kan in Dordt wel beter. Ik voel me toch een eenzame horzel in de miljoenenomgeving van de voorlichting/communicatie bij de gemeente.

Tot zover Jan Janssen in zijn weekbericht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.