Vier kunstenaars aan het werk te zien tijdens experimentele projectweken bij Pictura

01 februari 2020

DORDRECHT - Van 12 februari tot en met 22 februari vinden de experimentele projectweken plaats bij Pictura. De kunstenaars en Picturaleden Astrid Moors, Wim van Broekhoven, Evelien de Jong en Niki Murphy krijgen de mogelijkheid om twee weken lang te werken in de zalen van Pictura. Elke kunstenaar heeft een eigen project en zal hiervoor nieuw werk ontwikkelen.

Tijdens de projectweken is Pictura open tijdens reguliere tijden. In de zalen is werk tentoongesteld en zijn de kunstenaars aan het werk. Dit proces wordt ondersteund door speciale mentoren die met de kunstenaars in gesprek gaan, bezoekers zijn van harte uitgenodigd hieraan bij te dragen.

Op 22 februari om 15 uur zal tijdens de finissage het werk door de kunstenaars gepresenteerd worden.

Astrid Moors
Het werk van Astrid Moors gaat over ritme, poëzie, orde, natuur en communicatie. Tijdens haar onderzoek zal ze zich bezig houden met bomen en de natuur. Het ritme en de structuur van de takken. Bomen om te koesteren, met de impact van een beeldend protest tegen
de klimaatcrisis.

Wim van Broekhoven
Het tekenen naar model en het waarnemen van stedelijke, industriële en natuurlijke landschappen is een terugkerend motief in het werk van Wim van Broekhoven. Tijdens deze twee weken onderzoekt hij het begrip markering in het algemeen en dat van hem in het bijzonder.

Evelien de Jong
De kunst van Evelien de Jong is groots, uitbundig, grenzeloos, maar tegelijkertijd ook heel intiem.
De wereld, de toekomst, haar passies en haar directe omgeving; het gezin, zijn allen voer voor inspiratie waar ze op geheel eigen wijze kunstwerken over maakt. In Pictura gaat ze aan het werk met ‘ENZON EXPLORER’ , de productiemaatschappij waar alle Planet Enzon ideeën, plannen, concepten vanuit worden georganiseerd.

Niki Murphy
Het werk van Niki Murphy ontstaat vanuit de noodzaak om de ruimte om haar heen te verstaan; door te kijken en te tekenen wordt ze deel van haar omgeving. De volgende vraag zal zij onderzoeken: ‘Hoe integreer en/of combineer ik mijn abstracte ruimtelijke werk in het platte werk’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.