Wethouder van der Linden reikt eerste Dordtse badges uit

03 februari 2020 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op donderdag 30 januari ontvingen 23 jongeren van het Entree College Da Vinci de eerste Dordtse badges uit handen van wethouder Rik van der Linden. De jongeren deden mee aan ‘Entree Open Badges’, onderdeel van het project KISS the Future van R-Newt. Gedurende 17 weken hebben de jongeren zich ingezet voor de Dordtse samenleving en maakten ze hiermee al doende kennis. Ze ontwikkelden tijdens deze 17 weken hun vaardigheden en kregen hiervoor een erkenning in de vorm van Open Badges.

Entree Open Badges is een project van R-Newt Jongerenwerk en ROC Da Vinci College in het kader van de landelijke Maatschappelijke Diensttijd. De deelnemende jongeren – allen statushouders – maakten in 17 weken kennis met Dordrecht. Zo maakten ze een vlog over het Onderwijsmuseum, gingen ze naar de Grote Kerk en maakten ze muziek middels een klein schrijverskamp. De jongeren hadden onder andere contact met FC Dordrecht, de Bibliotheek en Dordt Sport.

Gedurende het project werkten de jongeren ook aan hun ‘soft-skills’, zoals presenteren, samenwerken, doorzettingsvermogen en sportiviteit. “Ik heb veel geleerd over Dordrecht en durf nu te presenteren en contact te leggen met mensen in Dordrecht. Ik vond het erg leuk”, aldus deelnemer Danait. Ook na het project verbinden jongeren zich aan de Dordtse samenleving, zoals Hillary die mee gaat werken aan het Meidenmagazine bij de Bibliotheek: “Ik wil hier veel leren en hard werken en heb me daarom ook opgegeven om mee te werken met het meidenmagazine.” Wethouder van der Linden is enthousiast: “Iedereen heeft enorm hard gewerkt, de vaardigheden die je nu hebt ontwikkeld kun je goed gebruiken.
Benut de Open Badges die je vandaag krijgt om vorm te geven aan je toekomst!”.

Handhaving Dordrecht was één van de partners in het project. Hun deelname is er vooral op gericht om vertrouwen in politie en handhaving bij de jongeren op te bouwen: “Deze jongeren komen uit landen waar je de politie niet zomaar kunt vertrouwen. Doordat ze mij eerst leren kennen als Romy en daarna pas als handhaver, bouwen we laagdrempelig aan vertrouwen”, aldus Romy van den Akker. Josiemar en Richard, Jongerenwerkers van R-Newt blikken terug op een geslaagd project: “Het is belangrijk dat jongeren die nieuw in Dordrecht zijn, snel weten waar ze terecht kunnen. Tijdens dit project ontwikkelen ze hun vaardigheden op een speelse manier. Ook leren jongeren veel belangrijke partijen in de stad al kennen, waardoor ze in de toekomst makkelijker binnen lopen. Je afkomst is bepaald, maar je toekomst heb je in eigen handen!”.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.