Opening evenement Kunsthoofd op het Groothoofd trok bijna 1500 bezoekers

04 juli 2018
Opening evenement Kunsthoofd op het Groothoofd trok bijna 1500 bezoekers

DORDRECHT - De openingsdag van het evenement Kunsthoofd aan het Groothoofd te Dordrecht heeft tussen de 1000 en 1500 bezoekers opgeleverd. De organisatie is hier, gelet op het feit, dat de boekenmarkt zich gelijktijdig afspeelde, zeer tevreden over.

De omstandigheden waren dan ook ideaal, om op deze aantrekkelijke plek bij de terrasjes aan het water, te verpozen. Er was volop zon, terwijl er vanaf de rivier een heerlijk briesje voor de nodige verkoeling zorgde. Enige nadeel was, dat de aan het werk zijnde schilders er enige last van hadden, dat hun verf reeds op het penseel, voordat deze het schilderdoek kon beroeren, opgedroogd bleek. Maar dit mocht de pret zeker niet drukken.

De eerste 100 bezoekers van het evenement kregen ter verwelkoming een gratis ‘Brokking gebakje” aangeboden. Deze werden in een mum van tijd met smaak op de terrasjes verorberd.

Aanstaande zondagmiddag, de tweede dag van het 9 zondagen durende evenement, zullen er ter aanvulling op het vertrouwde programma, “een workshop Kunsthoofd kleien” voor kinderen en een stadswandeling langs de prachtige monumentale panden, die de bekende tekenaar Teus Zantman heeft getekend, worden georganiseerd.

De workshop Kunsthoofd kleien (portret kleien) is voor de jeugd bedoeld en deze zal op alle zondagen vanaf 12.00 uur door Nicolette Smilde worden gegeven. De stadswandelingen, die zullen worden begeleid door Fritz Jung, vinden ook iedere zondag plaats. De wandelingen zullen iedere zondag vanaf 14.00 uur en 15.30 uur gehouden worden en beginnen op het Groothoofd. Deze wandelingen duren ongeveer 1, 5 uur.

Dit jaar zal er een aantal nieuwe gezichten te zien zijn bij de groep kunstenaars. In totaal doen er een kleine 30 beeldend kunstenaars mee aan het evenement.

Foto: Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.