Kunsthoofd brengt extra sfeer op het Groothoofd

13 augustus 2018
Kunsthoofd brengt extra sfeer op het Groothoofd

DORDRECHT - Ruim twintig kunstenaars maakten gisteren op 12 augustus het Groothoofd veilig. Niet dat het daar altijd zo onveilig is, maar met hun getoonde kunst en live-art zorgden  ze voor een fijne sfeer.  Elke zondag in juli en augustus kun je diverse kunstenaars aan het werk zien onder de naam Kunsthoofd. Daarnaast is er live muziek. Het trekt heel wat geïnteresseerden naar dit mooie stukje van Dordt.

Angelo aan het schilderen

De kunstenaars kunnen dit jaar niet klagen. Het is goed werken met het mooie weer . Ook stond er meestal niet veel wind. Andere jaren regende het werk onder, of er waaiden zelfs schilderijen het water in. Het Kunsthoofd heeft dan ook een rauw randje. Er wordt heel divers werk getoond en gemaakt: schilderijen, beelden, sierraden en andere kunstuitingen zijn te zien. Sommige kunstenaars staan er elke week en andere een enkele keer. De meesten van hen komen uit Dordrecht.  De sfeer onderling en met de bezoekers is uitstekend. Dat kunstenaars niet alleen maar kunst maken wordt hier duidelijk. Er wordt veel gekletst, onderling of met de bezoekers. Soms is het even zoeken naar de kunstenaar die bij een standje hoort. Die staat dan bij anderen te keuvelen. Ook wordt niet vergeten het terras te bevolken.

De bezoekers stellen vragen hoe een werk tot stand komt, zijn zelf bezig met kunst en delen hun bevindingen, kijken op een afstandje toe of kopen wat kaarten, die diverse kunstenaars gemaakt hebben van hun werk. Kunsthoofd is nog twee keer op de zondag van 12.00 tot 18.00 uur op het Groothoofd.


Sierraden maken

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.